Pretnje Glasu Šumadije

Društvo

Nkoliko dana pre nego što će biti pokrenut postupak prinudnog iseljenja iz stana u Ulici Ribarskih rudara, u kome živi Dejan Stojiljković sa 44 mačke, on je pozivao redakciju Glasa Šumadije sa molbom da pišemo o njegovom slučaju i tako „zaustavimo iseljenje“. Priče o majci, mačkama, komšijama nisu za tekst.

Objasnili smo da mi ne možemo da navijamo ni za jednu stranu, da ćemo da ispratimo događaj a u narednim danima se bavimo problemom smeštaja životinja, pošto u Kragujevcu već neko vreme ne postoji azil za mačke.

Redakcija Glasa Šumadije jedina je koja je bila na licu mesta i profesionalno izvestila o događaju: Za sagovornika smo imali i Stojiljkovića, ali i komšije koje se žale na nesnosan smrad i nehigijenske uslove zbog velikog broja životinja u stanu.

Iste večeri, Dejan Nestorović, inače član zdravstvene radne grupe u lokalnoj samoupravi Kragujevca, nam javlja da je obezbeđena hrana za životinje, kao i da je problem u vezi sa iseljenjem rešen, ali da bi sa objavljivanjem tih informacija trebalo sačekati zvanične odluke.

Narednih dana bavimo se problemom zbrinjavanja pasa i mačaka u Kragujevcu. A u pripremi je tekst u kome pokušavamo da odgovorimo na pitanje – zbog čega je zatvoren azil za mačke koji je postojao u JKP Čistoća i zašto se odustalo od prakse besplatne sterilizacije i čipovanja pasa i mačaka lutalica?

Sve vreme, međutim, traje pritisak koji na redakciju Glasa Šumadije vrši Dejan Stojiljković, očigledno nezadovoljan izjavama svojih komšija. Prinuđeni smo da blokiramo komentare na postu na našoj fejsbuk stranici, jer stižu sa lažnih profila, sadrže uvrede, pretnje i brojne vulgarnosti.

Danas, međutim, Stojiljković šalje poruku sledeće sadržine, jednu od mnogih koje dobijamo poslednjih dana:

  • Moj advokat ce sada da tuži vaše novine zbog prikrivanja istine i spinovanja laži! Pokušao sam da Vam se obratim ali ste namerno spustili slušalicu.

Glas Šumadije je portal u službi građana, ali nikada neće pomagati bilo kome da reši lične i privatne sukobe, bilo sa komšilukom, porodicom, političkim i neistomišljenicima po bilo kojoj različitosti.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.