Prilike za mlade – Vodič za studentsku mobilnost

Društvo

Objavljen „Vodič za studentsku mobilnosti“, baza znanja i iskustava kada je u pitanju akademsko usavršavanje mladih u inostranstvu.

Erazmus studentska mreža Srbije je danas u 12 časova predstavila Vodič za studentsku mobilnost .Ovaj vodič ima za cilj da olakša pronalaženje odgovarajućih programa studentskih razmena u inostranstvu i približi im te programa iz prve ruke. 

Vodič predstavlja jedinstvenu bazu znanja i iskustava mladih koji su i sami bili učesnici različitih programa. Mladi mogu da se informišu o programima kao što su Erazmus+, CEEPUS, DAAD, Global UGRAD i mnogi drugi. 

Benefiti učestvovanja u programima mobilnosti su neprocenjivi, a prema istraživanju koje je sprovela Evropska komisija 80% alumnista programa mobilnosti našlo je posao u struci u roku od 3 meseca nakon završetka studija. 
„Programi mobilnosti mladima pružaju mogućnost ličnog i profesionalnog napretka, ali pored toga predstavljaju siguran put ka stvaranju dodatne vrednosti u društvu i platformu za interkulturalni dijalog mladih koji doprinosi rušenju stereotipa i predrasuda.“, zaključuju iz Erazmus studentske mreže Srbije.  

Erazmus studentska mreža Srbija deo je Erazmus studentske mreže, najveće međunarodne studentske organizacije u Evropi, koja postoji u 42 zemlje i ima preko 15.000 volontera. Sastoji se od tri lokalne sekcije, u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Naša misija se sastoji u pružanju podrške domaćim i međunarodnim studenatima, stvarajući prilike za međukulturno razumevanje i lični razvoj, a sve pod sloganom „studenti pomažu studentima“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.