Pritisak na zaposlene u javnom sektoru u Kragujevcu da sutra sačekaju Vučića

Politika
  • Da dočekamo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i damo mu podršku za zaštitu Srbije i Kosova, za očuvanje mira i stabilnosti, za bolji standard života, samo je jedna od poruka koju direktori u kragujevačkom javnom sektoru i zdravstvenim ustanovama šalju zaposlenima pred Dan državnosti, koji se na Sretenje obeležava u Kragujevcu.

Naime, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće sutra na svečanoj sednici Skupštine grada, koja se tradicionalno na Sretenje organizuje u Staroj skupštini, Sretenjsku besedu.

I Gradski odbor Srpske napredne stranke, putem viber poruka, poziva članove i simptatizere da prisustvuju „obeležavanju Dana državnosti sa predsednikom Vučićem u porti Stare crkve“.

Zaposleni u javnom sektoru pozivaju se da se „okupe u 8 sati na desnoj strani“ Lučnog mosta 1, ispred Stare crkve.

Ovim pozivom Srpska napredna stranka samo je nastavila sa praksom zloupotrebe zaposlenih u kragujevačkim javnim i komunalnim preduzećima svrhu promocije stranačkih aktivnosti.

Fotografija: Lazar Novaković
Tagovi:

6 thoughts on “Pritisak na zaposlene u javnom sektoru u Kragujevcu da sutra sačekaju Vučića

  1. Pa šta? Svi su stranački zapošljeni a sad kao se prave Toše…. Ako im se ne svidja nek daju otkaze i onda je kvit! Verovatno su dobili posao jer su vredni i radni, pametni i obrazovani….. MRŠ BREEE

  2. To mogu da vrse pritisak na one bez stava, to jest karaktera. Obaveza je reci necu, pred takvom tiranijom. Usledecoj fazi reci ce vam da morate da im podvodite svoje zene. Neka se stidi svako ko ode.

  3. Ma ne radi se o zloupotrebi zaposlenih. Radi se o klasičnom pritisku i uceni. Ko ne dođe ne mora više ni na posao da dolazi. To se pre svega odnosi na članove SNS u javnim preduećima u gradu. Svi oni su postali taoci svoje želje da napreduju u poslu (ili da se zaposle) preko SNS. Sada moraju, kao ovce, da idu na sve naprednjačke skupove na kojima se pojavljuje Vučić. Za sve te naprednjačke „kadrove“ sada važi ono „tražili ste gledajte“. Ne možeš da očekuješ da ti stranka nešto udeli (jer nemaš ni znanja ni hrabrosti da sam pokušaš nešto da učiniš), a da za uzvrat ništa ne daš stranci. To se odnosi baš na sve naprednjake u javnom sektoru, od portira do direktora. Možda ovo pomalo liči na organizaciju skupova u Severnoj Koreji, ali u banana državama (kao što je Srbija) gde je narod većinom polupismen i politički neobrazovan to je nešto sasvim normalno. Svakom stadu je potreban predvodnik.

  4. A ko će sutra da nosi zvonce? Ima li dovoljno šarplaninaca da obezbeđuju stado? Sve su to važna pitanja na koja treba odgovoriti. Možda se pojavi zli vuk…nikad se ne zna.

  5. Naprednjacki kadrovi danima vrse pritisak na zaposlene da prisustvuju ovim skupovima. Prvo je bilo reci da moraju da idu u Orasac, a kada je stigla informacija da ce Vucic doci u Kragujevac menja se plan i zaposlenima se naredjuje da moraju da prisustvuju doceku u staroj skupstini. Iako je neradan dan, vrsi se pritisak od direktora, rukovodioca i clanova stranke da se dodje u pola 9 kod mosta i doceka predsednik, a pritisak se vrsi i prave se spiskovi zaposlenih cak i onih kojima je sutra obaveza da rade. Bitnije da se pravi guzva nego da se odnese smece.

  6. (ponovo) Pa šta? Svi su stranački zapošljeni a sad kao se prave Toše…. Ako im se ne svidja nek daju otkaze i onda je kvit! Verovatno su dobili posao jer su vredni i radni, pametni i obrazovani…..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.