Promocija projekta i studije Rodna ravnopravnost rađa kulturnu raznolikost

Kultura

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), zajedno saUdruženjem “MilleniuM” iz Kragujevca, Vas poziva na promociju projekta“Rodna ravnopravnost rađa kulturnu raznolikost” podržanog od straneMeđunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO-a, koji sprovodešest organizacija članica Nezavisne kulturne scene Srbije (Kolektiv mladihžena Femix, Pobunjene čitateljke, MillenniuM, Studio 6, Kulturanova, Elektrika i Centar za empirijske studije kulture jugoistočne Evrope). Ovajprojekat je izabran kao jedan od šest najboljih i kao jedini iz Srbije, odukupno 1.027 projekata iz celog sveta, prijavljenih na konkurs.

Projekat ima za cilj stvaranje preduslova za pravičniji pristup koji ženama kao kreatorkama kulturnih izraza pruža jednake mogućnosti u kulturnom polju u Srbiji.

Na promociji ćemo predstaviti studiju sa rezultatima istraživanja, kaorezultat prve faze projekta, koja obuhvata rezultate ankete, intervuja i fokusgrupe, ukupno više stotina kulturnih radnica i preduzetnica iz različitihdelova Srbije i različitih starosnih grupa. 

Kakvi su uslovrada kulturnih radnica i preduzetnica u kulturnomsektoru?

Kakvi su uslovi života zaposlenih angažovanih u kulturnom sektoru u Srbiji? 

Koji oblici rodne diskriminacije generišu rodne neravnopravnosti u kulturnom životu u društvu? 

Kako možemo doprineti povećanom učešću žena i njihovoj pravednijojzastupljenosti u kulturnom polju u našem društvu?

O ovim pitanjama razgovaramo u utorak 19. aprila od 17h u SKC,Kragujevac.

Govornici: Koordinatorke projekta Ksenija Đurović i Tatjana Nikolć, partnerna projektu, ispred udruženja MilleniuM Marija Ilić Paunović.

Moderira: Vladimir Paunović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.