Radnicima „Zastava oružje” nisu overene zdravstvene knjižice

Grad

Saopštenje prenosimo u celosti:

Radnicima fabrike „Zastava oružje” AD od utorka 16. aprila 2024. godine nije dozvoljeno korišćenje zdravstvenih usluga. Radnici i članovi porodica koji su osigurani na teret fabrike „Zastava oružje” AD od danas se vraćaju sa dugo čekanih zakazanih specijalističkih lekarskih pregleda, vraćaju se iz ambulanti, laboratorija, kao i apoteka koje ne izdaju neophodne lekove prepisane od strane lekara.

Veliki broj radnika se obraćao Sindikatu kako bi ukazali na problem kojim se ne omogućavaju korišćenje zdravstvenih usluga i zbog čega su im ugrožena osnovna ljudska prava.

Rukovodstvo fabrike tvrdi da su doprinosi uplaćeni zaključno do kraja juna 2024. godine i da je, po njihovim rečima, problem u Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja.

Sindikat se obratio Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja – filijala Kragujevac tražeći pojašnjenje za novonastalu situaciju i ovim putem pozivamo hitno nadležne državne organe da utvrde odgovornost i omoguće korišćenje zdravstvenih usluga radnicima fabrike u što kraćem roku. Ukoliko se hitno ne reši nastali problem Sindikat će preduzeti dalje aktivnosti kako bi se sprečilo urušavanje i ugrožavanje zdravlja radnika fabrike.

Tagovi:

1 thoughts on “Radnicima „Zastava oružje” nisu overene zdravstvene knjižice

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.