Raspisan tender za nastavak radaova na Gradskoj tržnici u Kragujevcu

Ekonomija Grad

U javnom pozivu koji je Gradska uprava za razvoj i investicije u Kragujevcu raspisala ne navodi se kolika je ukupna vrednost najavljenih radova, ali je prošle nedelje objavljena vest da će u kragujevačkom budžetu u toku 2024. godine za završetak objekta Gradska tržnica biti izdvojen 161 milion dinara, navodi se na portalu http://eKapija

Najnovijom javnom nabavkom, kako se navodi u dokumentaciji, predviđena je izrada projektno tehničke dokumentacije i izvođenje radova na osnovu izrađene i odobrene projektno tehničke dokumentacije na rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji objekta Gradske tržnice, izgradnji zgrade podzemnog trgovinskog objekta i izgradnji ograde u kompleksu zelene pijace „Centar“.

U dokumentaciji se dalje ističe da će izabrani izvođač radova biti u obavezi da sve ugovorene obaveze – izradu tehničke dokumentacije, izvođenje radova i dobijanje upotrebne dozvole za sva tri objekta – obavi u roku od 240 kalendarskih dana, računajući od dana dostavljanja bankarske garancije, dinamičkog plana i polise osiguranja. Pod završetkom radova smatra se dan dobijanja upotrebnih dozvola za sva tri objekta, a ugovor, kako se napominje, nije podložan produženju.

Inače, zgrada Gradske Tržnice u Kragujevcu izgrađena je 1929. godine, kao jedna od prvih pokrivenih pijaca u Evropi. Autor projekta u duhu eklektičkih graditeljskih poduhvata bio je arhitekta Georgij Pavlovič Kovaljevski iz Jelisavetgrada. Kamen temeljac je položen i osvećen 9. septembra 1928. godine, kada je i otpočela gradnja, a završena je u novembru 1929. godine. Ovaj podatak je, inače, često bio motiv za razne pritužbe na račun kragujevačke vlasti i konačnom završetku započete rekonstrukcije.

Kamen temeljac Gradske tržnice položen 9. septembra 1928, a završena u novembru 1929. godine – danas očito nezamisliv rok za završetak radova.

Javnim pozivom je, kako se navodi, predviđena i izgradnja ograde kompleksa koja će biti izrađena po ugledu na postojeću, a tom prilikom će biti iskorišćen i deo sačuvane autentične ograde koja je prilikom prethodnih radova demontirana i lagerovana.

Rok za podnošenje ponuda je 15. april u 11.45 sati.

Javno otvaranje ponuda je istog dana u 12 časova.

Svi detalji mogu se pogledati OVDE.

Izvor: http://eKapija
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.