Foto: Lazar Novaković

RFZO: Zdravstvene knjižice zaposlenika u Zastava oružju overene do 30. juna

Ekonomija Grad

Generalni direktor „Zastava oružja“ u Kragujevcu Saša Milošević saopštio je da je danas došlo do „tehničke greške“ van sistema fabrike , zbog čega nisu overene zdravstvene knjižice, i da se taj problem rešava, pa radnici mogu da obave zakazane specijalističke preglede.

Kako je ranije danas saopšteno iz Udruženja „Nova svetlost“, a onda potvrđeno i u Samostalnom sindikatu fabrike, „oružari“ tokom prepodneva nisu mogli da obave specijalističke preglede u Univerzitetskom kliničkom centru, niti da podignu propisanu terapiju u apotekama.

U ovim ustanovama im je rečeno da im knjižice nisu overene, odnosno da je u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje poslednji datum overe 15. april 2024. godine.

Milošević je danas saopštio da su se uplatom doprinosa za zdravstveno osiguranje 22. marta  2024. stekli uslovi za overu zdravstvenih knjižica do 30. juna ove godine i da o tome poslovodstvo ima potvrdu u pisanoj formi za sve zaposlene i članove njihovih porodica koji su korisnici osiguranja.

  • Danas je došlo do tehničke greške van sistema fabrike Zastava oružje. Čim je problem ustanovljen, zahvaljujući dobroj komunikaciji između Zastava oružja, Kliničkog centra, Instituta za javno zdravlje i Doma zdravlja Kragujevac omogućeno je da obave zakazani specijalistički pregledi, saopštio je generalni direktor Zastava oružje.

Nakon toga je Filijala Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO)  Kragujevac obavestila zaposlene i javnost da su knjižice overene do 30. juna 2024. ali da se zbog kratkotrajnog problema tehničke prirode, koji su u međuvremenu otklonjeni, to nije prikazivalo u sistemu.

  • Filijala Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Kragujevac obaveštava zaposlene i javnost da su knjižice overene do 30. juna 2024. ali da se zbog kratkotrajnog problema tehničke prirode, koji su u međuvremenu otklonjeni, to nije prikazivalo u sistemu. Ispravan podatak o overi, ustanove će moći da vide sutra u jutarnjim časovima, navodi se u saopštenju Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

RFZO je u međuvremenu o ovome obavestio sve zdravstvene ustanove sa područja filijale Kragujevac kako bi zaposlenima „Zastava oružja“ nesmetano mogla da bude pružena zdravstvena zaštita.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.