Veliki uspeh Gradskog debatnog kluba Kragujevac

Društvo

Na turniru, koji je proteklog vikenda održan u Prvoj beogradskoj gimnaziji, i koji je okupio 88 takmičara  iz cele Srbije, delegacija Gradskog debatnog kluba Kragujevac imala je ukupno šest predstavnika, od kojih su pet bili takmičari (Pavle Antonijević, Miloš Prokić, Filip Penev, Ognjen Miladinović i Luka Maksić) i 1 sudija (Filip Stanarčić).

Konkurencija je bila izuzetno jaka imajući u vidu da su svi najbolji debateri Srbije učestvovali na turniru u sklopu priprema za državno prvenstvo koje se održava za mesec dana na Fakultetu političkih nauka. Takođe, na turniru su učestvovale sve debatne institucije u Srbiji (Pravni fakultet u Beogradu, Fakultet političkih nauka u Beogradu, Fakultet organizacionih nauka, Prva i Treća beogradska gimnazija, itd.)

Kragujevčanin, Filip Penev osvojio je turnir u otvorenoj kategoriji (zajedno sa partnerom Obradom Kostićem iz Beograda), dok je titula najboljeg govornika u pojedinačnoj kategoriji takođe pripala našem takmičaru Ognjenu Miladinoviću.

I svi drugi takmičari iz Kragujevca ostvarili su veoma zapažen uspeh. Miloš Prokić bio je drugi, a Pavle Antonijević šesti najbolji govornih turnira. Pavle Antonijević i Luka Maksić su došli do polufinala turnira, dok su Ognjen Miladinović i Miloš prokić došli do samog finala.

Može se reći da je Gradski debatni klub Kragujevac apsolutni pobedik turnira u konkurenciji institucija imajući u vidu sve ove uspehe.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.