Robert Kozma: Zeleno levi front osniva odbor u Kragujevcu (VIDEO)

naslov Politika
  • Stranka Zeleno levi front  pokreće osnivanje gradskog odbora u Kragujevcu u okviru političkog organizovanja širom Srbije, rekao je narodni poslanik Zeleno levog fronta Robert Kozma koji danas razgovara sa građanima u centru Kragujevca.
  • Krenuli smo po Srbiji karavan i širenja slobode i širenja optimizma i razgovora sa građanima kako bismo uspostavili odbore. Naši odbori već postoje i u Subotici, Somboru i u Novom Sadu, Pančevu i Nišu, danas smo u Kragujevcu, prekosutra u Užicu, kazao je Kozma.

On je naveo da je vreme za političko organizovanje .

  • Ukoliko se mi ne organizujemo ova katastrofa će nam se dešavati na nacionalnom nivou i u Beogradu i u Kragujevcu i svakom drugom gradu, naveo je Kozma.

Kozma je dodao da je Zeleno levi front jedan od incicijatora “ Dogovora za pobedu“, dokumenta koji su potpisali organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“.

  • Cilj nam je da uspostavimo saradnju medju opozicionim akterima kako bismo, ne ostvarili najbolji mogući rezultat, nego ostvarili rezultat koji omogućava pobedu i u gradu Beogradu gde će biti izbori,ali  i na nacionalnom nivou i tamo gde god je moguće, a verujem da se i u Kragujevcu može ostvariti najbolji rezultat, rekao je Kozma.

Poručio je gradjanima da je ideja da se ide, ako je moguće, na  formiranje jedne izborne liste i da opozicioni akteri saradjuju medjusobno.

  • Ključni cilj je smena vlasti,  normalna država demokratski sistem i rešavanje ekološke krize, da Srbija prestane da bude zemlja sa najvećim ekonomskim nejednakošću i da se uspostave demokratske institucije kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou, istakao je Kozma u obraćanju građanima.

Kazao je da su građani Kragujevca sa kojima je razgovarao zainteresovani da se upoznaju sa programom Zeleno levog fronta i traže informacije na koji način rešiti ekološke i druge ključne probleme u državi i lokalnoj sredini.

  • Često se dešava da neki lokalni „šerif“ gazi sve mogućnosti organizovanja građana, ocenio je Kozma.

Građani Kragujevca, kaže Kozma, govore da  da grad ima ogromne probleme i da je vreme za promenu.

  • Svi spominju i to da se nelegalnom gradnjom ugrožava izvor pijaće vode- Gružansko jezero, da se zbog javašluka u gradskoj vlasti ugrožavaju objekti kojima treba da se ponosimo, kao što je Tržnica koja je kulturno i arhitektonsko blago i funkcionalna pijaca, da zbog neodgovarajućih ljudi koji dolaze na vlast ima situacija gde se u ugrožava osnovna komunalna lokalna infrastruktura, a tako je gotovo u svakom gradu, rekao je Kozma.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.