RUKOMETNI KLUB RADNIČKI: PUSTITE NAS DA IGRAMO RUKOMET

Društvo Sport
  • Postoji ona priča, stara, narodna „Pomoz’ Bog, zla ženo“, kada na pozdrav putnika namernika, zla žena, pokazuje svu svoju pakost i zlobu. Upravo tako se trenutno oseća Rukometni klub Radnički iz Kragujevca, kao putnik namernik, dok su samozvani rukometni pregaoci i trudbenici zla žena, počinje saopštenje kojim se rukometni klub Radnički obraća javnosti.

Uz podsećanje da je, kako ističu, „deo najveće i najzdravije sportske porodice u Srbiji – Sportskog privrednog društva Radnički, koji je osnovan od strane grada Kragujevca“, komentarišu odluku Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije. Koju su, kako kažu, „shvatili kao iznuđeno rešenje u izuzetno specifičnoj situaciji“:

  • Nismo tražili dekretom da igramo najviši rang, jer to nikada nismo radili, jedino sportski i viteški je ono na terenu osvojeno. Ne vršimo apsolutno nikakav pritisak, ne lobiramo, ne trgujemo sa „ovima“ i ne šurujemo sa „onima“. Samo smo svoji, jer obraz nije na prodaju, ali i ne damo na sebe, jer u klubu rade časni i pošteni ljudi, zaraženi rukometom, koji se ne bave „visokom politikom“, niti tuđim dvorištem, ne dajemo delegate, niti smo u bilo kakvim telima i organima upravljanja. BAVIMO SE RUKOMETOM!

U saopštenju kažu i da je „najjače oružje je teren“:

  • Ne pričamo o stranama, jer znamo da su pojedini i menjali strane, pa se opet vraćali na onu stranu i na kraju u silnom preletanju, zaboravili sa kim ratuju, protiv koga ratuju i za „čije babe zdravlje“. Ne moramo da igramo Super ligu, neće biti prvi put da zbog „više sile“ ne budemo tamo. Drznuli smo se da pitamo da se nađe rešenje, čak smo toliko bili bezobrazni da prihvatamo svaki način doigravanja i ne sluteći koliko tražimo. Samo nas PUSTITE DA IGRAMO RUKOMET!

U obraćanju javnosti podsećaju i da 300 dece trenira rukomet u kragujevačkom Radničkom, na četiri seniorska tima klubu, međunarodni Svetosavski turnir, o kamp u organizaciji kluba kroz koji prolazi stotine dece…

  • Imamo o čemu da razgovaramo, ali o obrazu NE MOŽEMO DA PREGOVARAMO. Zato nas ne uvlačite u vaše ratove, ne pominjite u kampanji i na rukometnim mitinzima, nemojte da budemo nečiji mač i da preko nas padaju tuđe glave. PUSTITE NAS DA IGRAMO RUKOMET!
  • Rukometni klub Radnički nikome ništa ne otima, sami smo se kao jedna sportska porodica izborili da budemo tu gde jesmo, vrlo transparentno i pošteno. Na ovakve besmislice prinuđeni smo da odgovaramo upravo zbog znoja igrača koji je proliven, da bi se došlo do rezultata, uz svesrdnu podršku grada Kragujevca!

Inače, saopštenje RK Radnički odgovor je na događaje na Skupštini Arkus lige, na kojoj se raspravljalo o proširenju lige.

https://www.dnevnik.rs/sport/rukomet/klu-bo-vi-ru-ko-met-ne-ar-kus-li-ge-pro-tiv-pro-si-re-na-22-05-2020

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.