Saobraćajna policija – Za dva dana 6.261 prekršaj – Uspori sačuvaj život

Društvo

Kako agencija FoNet javlja saobraćajna policija na putevima širom Srbije od ponedeljka sprovodi akciju „Sid maraton”u okviru koje se brzina neprekidno meri 24 sata, i to kao deo međunarodne akcije pojačane kontrole brzine, koja se sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROUDPOL, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Akcije pojačane kontrole saobraćaja sprovodi se od ponedeljka i trajaće sedam dana, a u prva dva dana saobraćajna policija otkrila je 6.261 prekršaj prekoračenja brzine i 1.939 drugih prekršaja, rekla je Zagorka Cvetković iz Uprave saobraćajne policije.

U sklopu Spid maratona, saobraćajna policija kontroliše brzinu svim raspoloživim ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzora i presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Cvetković je naglasila da je neprilagođena brzina najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, da čak i malo povećanje brzine drastično pogoršava posledice, kao i da je poslednjih godina broj prekršaja prekoračenja brzine u dramatičnom porastu.

– Uprkos sveobuhvatnim kontrolama i velikom broju otkrivenih prekršaja, i dalje veliki broj vozača svakodnevno ugrožava i sebe i druge učesnike u saobraćaju prekoračujući dozvoljenu brzinu kretanja vozila, rekla je Cvetković i navela da je cilj akcije dosledno sankcionisanje svih koji prekorače brzinu.

Poruka akcij je, kako je ona rekla – „Uspori, sačuvaj život”.

Tagovi:

1 thoughts on “Saobraćajna policija – Za dva dana 6.261 prekršaj – Uspori sačuvaj život

  1. Pa ne usporavaju ni na raskrsniicama u centru a kamoli van grada! Stavite kamere na uglu Daničićeve i Kneza Miloša , kod Saborne crkve u Glavnoj i na uglu Karadjordjeve i Kneza Miloša i tek tada će da se smire a do tada će i tu da ugrožavaju pešake ! Luduju jer tu nikada nema patrola ni saobraćajaca a mladi neiskusni vozači doidaju gas zbog gostiju u baštama u okruženju !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.