„Spontaniˮ defile u organizaciji SNS-a (VIDEO)

Društvo Grad

„Spontanimˮ defileom u Kragujevcu obeležen je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Duga kolona automobila okićenih zastavama Republike Srbije prošla je centralnim gradskim ulicama do Skupštine grada Kragujevca, a sve u organizaciji Srpske napredne stranke.

Učesnici defila su zaustavili automobile duž ulice kod Skupštine grada i prošetali platoom mašući zastavama. Zadržali su se tek toliko koliko je trebalo da se svi „potrebniˮ okupe kako bi se uradila zajednička fotografija, organizovanog govora nije bilo.

Iako na automobilima nisu stajala stranačka obeležja, našoj ekipi je potvrđeno da je prazničnu vožnju organizovala Srpska napredna stranka, naglašavajući da su svi ostali građani bili dobrodošli.

  • Tu su aktivisti SNS-a, kao i građani koji smatraju da tu treba da budu.

Okupljene smo pokušali da pitamo kojim povodom su tu i da li su među prisutnima samo aktivisti SNS-a, dvojica momaka su nam dala izjavu, ali su ubrzo prišla i zamolila da se ona obriše uz komentare da im je rečeno da ne treba da daju izjave, kao i uz opravdanje da su se zbunili.

Još jedna od opaski bila je „vi treba da znate zašto smo se danas ovde okupiliˮ.

Nakon fotografisanja grupa se razišla.

*Potreba građana južno od Beograda je da imaju svoju nacionalnu mrežu. Ovaj tekst nastao je u okviru te inicijative koju čine medijske kuće Južne vesti, Ozonpress, Glas Šumadije i Bujanovačke.

Novinarka: Sandra Solujić
Snimateljka: Jelena Nikolić

  

Tagovi:

3 thoughts on “„Spontaniˮ defile u organizaciji SNS-a (VIDEO)

  1. Na opštini je narodna zastava ! A treba da bude zastava sa grbom !!! Da li će Dašićevi neuki saradnici i on sam, odgovarati što kače zastavu koja nije prikladna za praznik ZASTAVE !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.