SSP Rača: Obezbediti zaposlenima u “Yura corporation” bezbedan prevoz do radnog mesta

Politika

Povodom saobraćajne nezgode koja se u ponedeljak dogodila na putu Kragujevac – Rača, kada je autobus koji je u drugu smenu vozio zaposlene “Yura corporation” iz Rače sleteo sa puta, oglasio se Nenad Ivanović, predsednik OO Stranke slobode i pravde Rača.

  • Na sreću, tragedija je izbegnuta, ali je povređeno 18 zaposlenih. Ovo nije prvi put da se dešava ovakav incident. U julu se zapalio autobus koji je prevozio zaposlene ove kompanije. Uz to, autobusi koji prevoze zaposlene su u jako lošem stanju i redovno se kvare, a njima upravljaju penzioneri koji su prisiljeni da se dodatno snalaze za novac zbog malih penzija. Zaposleni u “Yura corporation” rade za minimalac, jedva sastavljaju kraj sa krajem, a loše organizovan prevoz predstavlja im dodatni problem, jer posle ovakvih saobraćajnih incidenata dolaze i odlaze na posao sa strahom. Za to vreme vršioci vlasti u lokalnoj samoupravi ćute, kaže Ivanović.

U saopštenju za medije, predsednik SSP u Rači podseća da je država dodelila subvencije toj kompaniji u iznosu od 4, 5 hiljada evra po zaposlenom:

  • Država ima obavezu da ispita ceo ovaj slučaj sa prevozom, jer su se za par meseci dogodila dva saobraćajna incidenta u kojima pukom srećom niko nije nastradao.
    OO Stranke slobode i pravde Rača osuđuje nesavesnost kompanije “Yura corporation” prema zaposlenima i postavlja pitanje kada će zaposleni imati bezbedan prevoz, dostojan svakog čoveka. Takođe, osuđujemo lokalnu samoupravu zbog nereagovanja povodom ovog incidenta. Isto tako pozivamo državne organe da ispitaju ovaj slučaj i da obezbede zaposlenima u “Yura corporation” adekvatan prevoz kako bi nesmetano dolazili i odlazili sa svog radnog mesta, kaže Ivanović.
Fotografija: Milan Nikić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.