Poljoprivrednici iz Šumadije u nedelju za Beograd polaze od Karađorđevog spomenika

Društvo Politika

Oni će se okupiti u nedelju, 27. novembra, u Viševcu kod Rače, rodnom mestu Karađorđa, kod Voždovog spomenika odakle će u 9 sati krenuti traktorima za Beograd da bi stigli na najavljen protest u 15 sati.

To je večeras, nakon sastanka poljoprivrednika, za Glas Šumadije potvrdio Aleksandar Babić.

  • Polazimo od Krađorđevog spomenika, to ima jaku simboliku, i ne odustajemo, kaže Babić.

Podsetimo, Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) saopštio je da je, nakon poslednjih izjava predstavnika vlasti i kompanije Rio Sava, „jasno da je narod prevaren i izigran lažnim stavljanjem tačke na projekat Jadar“ i pozvao građane da se u nedelju, 27. novembra u 14 časova okupe ispred Vlade Srbije i da se ne razilaze  „dok ova izdajnička vlast ne podnese ostavke na svim nivoima, oslobodi javni servis Srbije i raspiše nove, poštene izbore“.

Nekoliko dana ranije, kako su saopštili „na obostrano zadovoljstvo“, napravljena je čvrsta saradnja između članica SEOS-a i predstavnika poljoprivrednika iz više krajeva Srbije.

  • Odbrana naše zemlje, naših kućnih pragova i opstanka Srbije na nama. Ako se mi ne udružimo i preduzmemo sve što je u našoj moći, bile to i radikalne mere, ostaje nam samo da se prepustimo tihom izumiranju, saopšteno je tada.
Fotografije: Lazar Novaković
Tagovi:

2 thoughts on “Poljoprivrednici iz Šumadije u nedelju za Beograd polaze od Karađorđevog spomenika

  1. dokle politicko prepucavanje kod vas je nesto rodilo u Vojvodini ama bas nistaostavite se corava posla nece vas niko podrazati se neprijatelji ove zemlje SRBIJE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.