SEOS: Narod prevaren, tačka na Jadar lažna

Društvo

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) saopštio je da je, nakon poslednjih izjava predstavnika vlasti i kompanije Rio Sava, „jasno da je narod prevaren i izigran lažnim stavljanjem tačke na projekat Jadar“ i pozvao građane da se u nedelju, 27. novembra u 14 časova okupe ispred Vlade Srbije i da se ne razilaze  „dok ova izdajnička vlast ne podnese ostavke na svim nivoima, oslobodi javni servis Srbije i raspiše nove, poštene izbore“.

Jasno nam je i da ova Vlada i predsednik nikada neće i ne smeju odustati od rasprodaje Srbije jer su to obećali onima koji su ih doveli na vlast pre više od 10 godina, navodi se u saopštenju  i dodaje da je  „Srbija ja za vreme njihove vladavine izgubila suverenitet, ne samo na Kosovu, već i u Boru, Majdanpeku, Smederevu i Zrenjaninu gde se kineski investitori ponašaju kao da su u svojoj zemlji i posluju mimo svih zakona Republike Srbije, tretiraju zaposlene kao roblje i ne poštuju ni minimum ekoloških standarda“.

Na dobrom smo putu da nam se isto desi i u dolini Jadra gde Rio Tinto i dalje kupuje imanja pravdajući se prvo time da su to kupovine koje su ugovorene pre uredbe Vlade Srbije, a sada se više i ne pravda jer u rukama ima punomoćje Puteva Srbije po kom im je odobreno da za račun države rade projektnu dokumentaciju i otkupljuju parcele na trasi pruge i brze saobraćajnice koje se grade isključivo za potrebe rudnika, naglasio je SEOS.

SEOS je podsetio da u Rekovcu lokalno stanovništvo skoro tri meseca dežura pored parcele gde je planirano istražno bušenje.

U Novom Sadu isto tako građani čuvaju oazu prirode Šodroš. Na Homolju se planira tretiranje rude zlata cijanidom.

Tagovi:

2 thoughts on “SEOS: Narod prevaren, tačka na Jadar lažna

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.