Stotine Kragujevčana odaje poštu žrtvama tragedije u školi „Vladislav Ribnikar“ (VIDEO)

Grad

Stotine uglavnom mlađih Kragujevčana paljenjem sveća i polaganjem cveća na Đačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije odaje večeras poštu žrtvama jučerašnje tragedije, koja se dogodila u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

Poziv za odavanje pošte u 18 časova upućen je sa Fejsbuk stranice Mi smo Kragujevac, a dok ovo javljamo veliki broj građana u tišini čeka na zapali sveće i položi cveće pokraj spomenika Vuku Karadžiću.

Urednik stranice Mi smo Kragujevac, Nebojša Vesović rekao je da je Kragujevac večeras bez ikakvih razlika i podela po bilo kojoj osnovi iskazao svoju solidarnost sa žrtvama iz beogradske osnovne škole.

  • Večeras su Kragujevčani prevazišli sve aktuelne podele na one koji su za Ruse i one koji su protiv Rusa, na one koji vole ovu ili onu partiju, pokazujući da vole Srbiju i njenu decu i da žele da ona žive, rastu i uče u bezbednoj zemlji, rekao je Vesović.  

U jednom trenutku na trg su izašli i učenici druge smene Prve kragujevačke gimnazije koji su takođe odali poštu đacima stradalim u Beogradu.

Učesnici skupa sa kojima smo razgovarali rekli su da su za okupljanje saznali preko društvenih mreža i odmah došli na Đački trg.

  • Mi smo izašli iz škole da bismo odali poštu svojim vršnjacima, tužni zbog onoga što im se dogodilo. U našoj školi je danas minutom ćutanja odata pošta dečacima i devojčicama stradalim u Beogradu. Iako se o tom događaju na času nije razgovaralo, jedina tema među nama na odmorima bila je strašna tragedija, rekla je učenica sedmog razreda osnovne škole „Radoje Domanović“.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.