Stručnu praksu u gradskim upravama uspešno završilo 29 studenata

Društvo Grad

Prijem za studente koji su stručnu praksu pohađali u Gradskoj upravi organizovali su Stefan Jovanović pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom i prof. dr Vladimir Ranković prorektor za nastavu i studentska pitanja Univerziteta u Kragujevcu. Praksu u gradskim upravama uspešno je završilo 29 studenata sa Pravnog, Fakulteta inženjerskih nauka, Prirodno-matematičkog i Filološko-umetničkog fakulteta kojima su ovom prilikom svečano uručene potvrde o obavlјenoj praksi. Prijemu koji je priređen u zgradi Grada, prisustvovali su i mentori/supervizori koji su studente usmeravali kroz program stručne prakse.

Obuku je uspešno prošlo 29 studenata, ostalo je još da studenti Ekonomskog fakulteta obave svoju praksu u maju mesecu, dok se jedna studentkinja Filuma trenutno nalazi na praksi u Gradskoj upravi za poslove organa grada. Mislim da su studenti u okviru ove prakse stekli adekvatna stručna i profesionalna zvanja koja će im svakako poslužiti prilikom prvog zaposlenja, Odvojili su se od školske klupe, ušli malo u radni ambijent i radnu atmosferu i verujem da će im to koristiti – kazao je Stefan Jovanović, pomoćnik gradonačelnika za omladinu i saradnju sa Univerzitetom.

Univerzitet u Kragujevcu već deset godina ima ugovor sa Gradom Kragujevcom o obavlјanju stručne prakse za studente. Ta praksa se obavlјa tokom letnjih meseci i to je program Letnje stručne prakse, tako da ovo nije prvi put da su Univerzitet i grad partneri na jednom ovakvom projektu, objašnjava Vladimir Ranković

Stručne prakse su veoma bitne, poslodavci pokazuju sve veće interesovanje za stručnim znanjima i veštinama koje studenti poseduju i ovo je prilika i način da studenti pored teorijskih znanja koja poseduju, steknu i veštine koje su neophodne za obavlјanje određenih poslova. Mi ćemo nastaviti saradnju sa Gradom Kragujevcom jer su se ovakve prakse pokazale kao veoma korisne za studente i oni nose veoma lepe utiske – kazao je Ranković.

Putem video linka, studentima i organizatorima obratila se Jasmina Benmansur, pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu koja je naglasila  da je jedan od cilјeva ovog programa promovisanje javne uprave kao poželјnog poslodavca i ukazivanje na širi društveni značaj koji donosi rad u javnoj upravi, odnosno lokalnoj samoupravi koja je u direktnom i svakodnevnom kontaktu sa građanima i pozvala studente da svoja iskustva stečena kroz stručnu praksu podele sa organizatorima kako bi unapredili naredni ciklus programa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.