Student FIN-a Novak Popović pobednik Nacionalnog studentskog takmičenja KGH

Društvo Grad

Novak Popović, student prve godine master studija Mašinskog inženjerstva na Fakultetu inženjerskih nauka, pobednik je ovogodišnjeg studentskog takmičenja u okviru Međunarodnog kongresa KGH i predstavljaće Fakultet inženjerskih nauka na REHVA evropskom takmičenju 2023.

Društvo za KGH Srbije organizovalo je 53. Međunarodni kongres i izložbu o KGH u terminu 30. novembra do 2. decembra u Belekspocentru u Beogradu. Teme kongresa i izložbe su metodi, tehnologije, tehnike, standardi i softveri namenjeni integralnom projektovanju, gradnji, tehničkom pregledu, ispitivanju, monitoringu i pametnom korišćenju energetski efikasnih održivih zdravih novih zgrada i temeljno obnovljivim izvorima energije integrisanom energetskom rehabilitacijom obnovljenog postojećeg urbanog građevinskog sektora u cilju postizanja održivosti, bezbednosti, ozelenjavanja i prilagodljivosti urbanih sistema klimatskim promenama i otpornosti ne samo u odnosu na vremenske ekstreme i geološke poremećaje, već i u odnosu na izloženost rizicima terorizma, političkih ekstrema nekontrolisanih migracija i imigracija.

U okviru Kongresa, 1. decembra je održano i Nacionalno studentsko takmičenje. Autor pobedničkog rada, koji treba da je zasnovan na odobrenom ili odbranjenom završnom radu osnovnih akademskih studija ili master radu na master studijama, predstavljaće Srbiju, Društvo za KGH i svoj fakultet na REHVA evropskom studentskom takmičenju koje se održava sledeće godine u Briselu.

Ovogodišnji žiri činili su: dr Maja Todorović, red. prof. (Mašinski fakultet u Beogradu) predsednik žirija, dr Nebojša Lukić, red. prof. (Fakultet inženjerskih nauka Kragujevac), dr Mirko Stojiljković, vanr. prof. (Mašinski fakultet u Nišu), dr Miljan Marašević, docent (Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu) i dr Mladen Tomić, vanr. prof. (Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu). Koordinator Nacionalnog studentskog takmičenja bio je prof. dr Bratislav Blagojević.

Za ovogodišnje takmičenje prijavljena su četiri studentska rada. Mentori prijavljenih radova pregledali su radove pre slanja za takmičenje i dali svoju saglasnost da radovi učestvuju na takmičenju. Takmičarski radovi, prezentacije i usmeno izlaganje bili su na engleskom jeziku kao i celokupan materijal za takmičenje.

Za pobednika ovogodišnjeg takmičenja, žiri je proglasio Novaka Popovića, koji je svoj završni rad odbranio na Fakultetu inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu pod mentorstvom dr Novaka Nikolića, vanr. prof.

Fakultet inženjerskih nauka u Kragujevcu danas obeležava 62 godine rada.

Fotografija: Novak Popović sa profesorima Nebojšom Lukićem i Novakom Nikolićem
Izvor i fotografija: Fakultet inženjerskih nauka Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.