SZS RASPISAO BOJKOT IZBORA

Politika

Kao odgovor na raspisane izbore Savez za Srbiju (SZS) saopštio je danas da je „raspisao bojkot izbora“, što predstavlja „jedno veliko ‘ne’ autokratiji Aleksandra Vučića, i korupciji, kriminalu, lažima i prevarama njegovog režima“.

  • Bojkot smo odavno proglasili, ali ga danas i zvanično raspisujemo na svim nivoima. Već više od godinu dana opozicija pokušava da se izbori za slobodne i poštene izbore, rekao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac.

Kako je ocenio, umesto da građanima omogući ono što je normalno i uobičajeno u svim demokratskim zemljama, režim Aleksandra Vučića je ignorisao te zahteve i vodi kampanju za izlazak na lažne izbore.

  • Umesto da uvažava zahteve opozicije, on stvara lažnu opoziciju. Uz lažnu opoziciju na lažnim izborima ne može se dobiti legitimitet, ocenio je Lutovac.

Prema njegovim rečima, parlament u kome neće biti predstavljeni oni koji drugačije misle nije legitiman parlament, bez obzira na to kolika izlaznost bude objavljena.

  • Bojkot je jedno veliko ‘ne’ autokratiji Aleksandra Vučića, i korupciji, kriminalu, lažima i prevarama njegovog režima i jedno veliko ‘da’ normalnoj, uređenoj i slobodnoj državi, poručio je Lutovac.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je da je SZS pripremio nacrt zakona o materijalnom obeštećenju zaposlenih lica koja su bila političke žrtve režima Aleksandra Vučića.

  • Cilj ovog zakona o zaštiti žrtava Aleksandra Vučića jeste da budu obeštećeni svi oni koji su ostali bez posla, premešteni na manje plaćeno radno mesto, kojima nije produžen ugovor o radu zato što je na njihovo mesto došao neki član Srpske napredne stranke, i drugi ljudi koji su ostali bez posla, a njihove porodice bez primanja i normalnog života, objasnio je Veselinović.
Piše: Fonet
Fotografija: Nenad Đorđević, Fonet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.