Tribina „Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!“ u organizaciji Novog Optimizma i Centra za održive zajednice

Društvo

Pokret Novi Optimizam i Centar za održive zajednice u ponedeljak 14. septembra organizuju tribinu „Novi Sad na vodi? Vidi, gari, ne može!“, na kojoj će, kako kažu, svi zajedno podići glas protiv „još jednog u nizu korupcionaških projekata u Novom Sadu“.

Skup će početi u 18 časova, na prostoru na kraju ulice Jerneja Kopitara. Prostor se nalazi preko puta Brodogradilišta, kod dolme.

  • Budući da se nalazimo u gradu koji je, osim po aferama u kojima se pojedincima bliskim vlasti poklanjaju javne površine i javni novac koji pripada građanima, u poslednje vreme postao poznat i po brojnim slučajevima nasilja na ulicama, navodi se u saopštenju Novog optimizma.

Uvodnu reč protiv nasilja ćei dati Milan Vujić, mladi novosadski akivista koji je nedavno pretučen zbog svog javnog i političkog delovanja. Nakon njega će se prisutnima obratiti i predsednica Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović, a samu tribinu će moderirati poznati novinar iz Novog Sada Nedim Sejdinović.

Govoriće profesori sa Univerziteta u Novom Sadu dr Darko Rebadr Boris Popov i dr Bojana Bodroža, bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković, kao i gosti: arhitekta Dragoljub Bakić i aktivista sa Stare planine Aleksandar Jovanović Ćuta.

Glas Šumadije će preuzimati prenos događaja sa fejsbuk stranice Novog optimizma.

image.png
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.