Tržnica: Produžen tender za izvođača radova

Grad

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu za projektanta i izvođača radova, koji bi konačno trebalo da završi zgradu Tržnice u Kragujevcu, produžen je do 24. aprila, piše Pressek.

Prvobitni rok bio je 15. april, ali je do pomerenja došlo, jer je Gradska uprava za razvoj i investicije, koja je tender raspisala, u međuvremenu promenila jedan od kriterijuma za izbor izvođača radova.

U pitanju je kriterijum koji se odnosi na obrazovne i stručne kvalifikacije koje treba da ispuni firma koja konkuriše za ovaj posao.

Gradska uprava za razvoj i investicije raspisala je, da podsetimo, 20. marta, javnu nabavku, zahvaljujući kojoj bi rekonstrukcija Gradske tržnice u Kragujevcu konačno, posle više od godinu dana, trebalo da se pomeri sa mrtve tačke.

Javna nabavka podrazumeva izradu potrebne projektno-tehničke dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji, rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji tri objekta i to – rekonstrukciji, adaptaciji i sanaciji objekta Gradske tržnice, izgradnji zgrade podzemnog trgovinskog objekta i izgradnji ograde u kompleksu zelene pijace „Centar”.

Kolika je procenjena vrednost javne nabavke u tenderskoj dokumentaciji nije navedeno, međutim, iz odluke o gradskom budžetu jasno je da grad Kragujevac u naredne dve godine planira da za završetak Tržnice potroši još 527.534.000 dinara – 161.521.000 ove i 366.013.000 naredne godine.

Ako se uzme u obzir da je, prema podacima iz dokumentacije JKP Šumadija, na do sada izvedene radove potrošeno 229.082.000 dinara, proizilazi da će ovaj projekat koštati barem dvostruko više nego što je prvobitno planirano, odnosno 756.616.000 dinara.

Koliko će radovi trajati u ovom momentu niko ne može da precizira. Iz tenderske dokumentacije evidentno je i da je rok za završetak posla 285 radnih dana, koji počinje da teče nakon što novi izvođač bude uveden u posao.

Rekonstrukcija Gradske tržnice u Kragujevcu počela je, da podsetimo, sredinom 2020. godine i prema ugovoru sa tada odabranim izvođačem radova trebalo je da košta 351.597.601 dinara.

Rok za završetak radova bio je 210 radnih dana od početka radova.

Izvor: Pressek
Fotografija: Arhiva
Tagovi:

1 thoughts on “Tržnica: Produžen tender za izvođača radova

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.