Opozicija potpisala peticiju protiv kraka „Vožda” od Zagorice ka Svetliću

Društvo Politika

Svi opozicioni odbornici u Skupštini opštine Topola, njih 17, potpisali su danas inicijativu da se ukine krak puta „Vožd Karađorđe” od Zagorice ka Svetliću. Oni traže i održavanje referenduma u svakom selu gde prolazi put „Vožd Karađorđe”.

  • Gde su odbornici vlasti, 23 odbornika, da i oni potpišu, pa da imamo skupštinski konsenzus, kada možemo da sazovemo skupštinu i donesemo odluku da mi nismo za izgradnju kraka od Zagorice ka Svetliću. Time bi naša Skupština opštine stala iza svojih građana koji po selima skupljaju potpise za peticiju, rekao je danas ispred zgrade opštinske uprave Mirko Jevtić iz „Novi ljudi – Topola naša zemlja”.

On je podsetio da je parlamentarna opozicija nedavno tražila vanrednu sednicu SO Topola o putu „Vožd Karađorđe” na koju nisu došli odbornici vlasti.

Jevtić je još jednom danas upozorio da bi krak „Vožda” podelio sela i ugrozio više od 600 hektara pod vinogradima, usevima, voćnjacima…

Prema njegovim rečima, predsednik opštine Topola Vladimir Radojković se ne izjašnjava oko puta „kao da ga nema” i nije prisustvovao ni jednom sastanku sa meštanima sela koji su se održavali u sali opštini Topola.

  • Mi ne znamo koji je njegov stav. Da li on staje iza peticije koju potpisiju svi građani ili ne staje iza toga, pita Jevtić.

Jevtić je objasnio da je opozicija podržala peticiju nezadovoljnih građana opštine Topola, u koju, kaže, mnogo ne veruje, jer je građanima to „poturila vlast”.

  • Potpisali smo, ali očekujemo da je sada i obornici vlasti potpišu, kao i opštinski funkcioneri, pa da jedna takva zajednička primedba ode Agenciji za prostorno planiranje, naveo je Jevtić.

Dodao je da ako ovi potpisi „završe u kontejneru”  ili budu bili odbačeni, opozicija traži da se raspiše referendum u svakom selu gde prolazi „Vožd”, pa da se meštani izjasne da li su ili nisu za prolazak tog puta.

Tagovi:

1 thoughts on “Opozicija potpisala peticiju protiv kraka „Vožda” od Zagorice ka Svetliću

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.