U grupi najvećih gubitaša u Srbiji nalazi se sedam kragujevačkih kompanija

Ekonomija Grad

U grupi najvećih gubitaša u Srbiji nalazi se sedam kragujevačkih kompanija, čiji je ukupan gubitak veći od 136 milijardi dinara.

Najveći gubitaši u Kragujevcu su kompanije Zastava automobili u stečaju, Grupa Zastava vozila u stečaju, Zastava oružje, FCA Srbija i Energetika.

Tu su i dužnici stečajne mase: Zastava kamioni u stečaju i Preduzeće za puteve Kragujevac.

Medju 100 najuspešnijih kompanija u Srbiji nalazi samo jedna kragujevačka – Agromarket i to na 17. mestu, sa neto dobitkom od 5,7 milijardi dinara.

Kada je reč o poslovnom prihodu, Agromarket je na 53. mesto sa poslovnim prihodom od 30,2 milijarde dinara, dok su se FCA Srbija, Forma ideale i Trnava promet plasirale na 77, 94. i 96. mesto sa prihodima od 21,3 milijarde, 17,8 milijardi i 17,5 milijardi dinara.

  • Više nego porazni podaci za četvrti grad po veličini u Srbiji, jer je jasna tendencija njegovog propadanja kada se uporede podaci iz poslednjih godina. Pokazatelji su jasni i po njima se najuspešnije kompanije nalaze na teritoriji grada Beograda, tj. svake godine sve je veća centralizacija, pišu Kragujevačke novine u tekstu „Kragujevac – grad koji odumire“.
Tagovi:

3 thoughts on “U grupi najvećih gubitaša u Srbiji nalazi se sedam kragujevačkih kompanija

    1. Iz aviona se vidi da Kragujevac sve više propada.Partije na vlasti se okreću tamo gde su im sedišta i najveća glasačka baza,a gle čuda, to je Beograd.Zašto nema republičkih institucija u Nišu,Novom sadu, Kragujevcu,zato što nema Srbija domaćina,a bićega kad Srbija bude kraljevina

  1. Druze ne trabunjaju ,te firme posluju imaju odredjeni broj radnika,mislis na ove zastavine,ali iz budzeta ,drzava ih finansira,od nas gradjana ,primaju platu i ostale troskove.Ne proizvode nista,u minusu debelom ,a opstaju.Vidis koliko im se novca daje 136 milijardi.Najgore je jos sto je i energetika i preduzece za puteve tu,koji kako se predstavlja posluju vrhunski,giganti.To je surova stvarnost ove vlasti,kako tiranina,tako i ove gradske.A zamislite jos ove gradske firme,jkp sumadija i ostale,pa one su u dugu desetine miliona evra,20,30,50,a ko ce to da vrati pa narod,gradjani.Sve cene otisle u majcinu.Kragujevac cetvrti grad u Srbiji,a kako je tek u Leskovcu,Pirotu,Boru ,Novom Pazaru,Vranju,Kraljevu,Jagodina(oni su mi pali na pamet), ove jos manje opstine i sela,nema ni gubitasa ,nema nicega,pa tamo je tek katastrofa.Ako tiranin i ovi njegovi ostanu na vlasti,ugasili smo ga nacisto.Narode opameti se .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.