U KNIĆU NEMA OBOLELIH OD KORONA VIRUSA, ŠTAB ZASEDAO NA OTVORENOM

Društvo

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije i preporukama epidemiologa vanredna sednica Štaba za vanredne situacije opštine Knić održana je na otvorenom, u dvorištu osnovne škole u Čestinu.

  • Na teritoriji opštine Knić nema zaraženih , niti lica sa simptomima koji ukazuju na virus Covid 19, istakao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić i komandant Štaba za vanredne situacije.

Sve mere koje je propisala Vlada u uslovima vanrednog stanja i zaključci opštinskog Štaba sprovode se u potpunosti na teritoriji cele opštine Knić. Zaposleni u Upravi stariji od 60 godina upućeni su na rad od kuće, ograničen je rad ugostiteljskih objekata do 20.00 časova, zatvaraju se šalteri u opštini. U Predšskolskoj ustanovi u toku je dezinfekcija prostorija, a radno vreme je skraćeno od 8-12 časova. Opštinsko rukovodstvo štampalo je flajere sa preporukama epidemiologa i brojevima telefona gde građani mogu da prijave tegobe, ili zatraže pomoć, koje su preko mesnih zajednica, poverenika civilne zaštite, odbornika i većnika podeljeni stanovništvu u svih 36 sela opštine Knić.

Miroslav Nikolić je apelovao na starije građane da ne izlaze iz svojih domova, a mlade i radno aktivne da pomognu staračkim i samačkim domaćinstvima. Predsednik opštine Knić i komandant Štaba za vanredne situacije, pozvao je i građane koji su doputovali iz ugroženih područja da poštuju odluku o samoizolaciji jer tako štite svoje i zdravlje i život članova porodice, komšija. Sve službe na teritoriji opštine Knić prate situaciju na terenu iz oblasti svojih nadležnosti i rešavaju problema uz koordinaciju Štaba za vanredne situacije opštine Knić, zaključeno je na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Knić.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.