VLADICA STANOJEVIĆ NE ODUSTAJE: DVE NAPREDNJAČKE LISTE U KRAGUJEVCU

Izbori 2022 Politika

Korona virus i njime uzrokovano vanredno stanje u Srbiji i u Kragujevcu su  privremeno obustavili (pred)izborne aktivnosti, ali nisu odvratili poznatog šumadijskog aktivistu  Srpske napredne stranke (SNS) i direktora kragujevačkog  Zavoda za zbrinjavanje odraslih “Male Pčelice” Vladicu Stanojevića da na  predstojećim lokalnim izborima predvodi, kao što smo već i najavili,  listu grupe gradjana “Dr Vladica Stanojević”.

Naprotiv, Stanojević je listu DANAS i Glasu Šumadije  juče kazao “da mu je potreban još jedan dan da prikupi potreban broj potpisa podrške Kragujevčana za svoju listu”, koju će Gradskoj izbornoj komisiji da preda odmah po ukidanju vanrednog stanja, kad god to bude bilo.

 Stanojević je  potvrdio i da je i dalje član Srpske naprene stranke, i time demantovao špekulacije da je isključen, ili pred isključenjem iz  SNS. Većina odborničkih kandidata na listi čiji je nosilac, prema njegovim rečima, takodje su članovi SNS, koji su nezadovoljni situacijom u Kragujevcu.

 • Na republičkom nivou i dalje, naravno, podržavamo predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića, ali na lokalu na izbore idemo kao grupa nezadovoljnih građana, nezavisno od liste koju je formirao Gradski odbor SNS, kaže  Stanojević, koji je  odbio da komentariše  naše pitanje da li je, nakon odluke da na izbore izađe  mimo odluke centrale stranke, bilo reakcije iz vrha  SNS i(li) od Aleksandra Vučića.

Naš sagovornik tvrdi i da ni sa kim na kragujevačkoj političkoj sceni nema dogovor o postizbornoj koaliciji. Navodi da je u dobrim odnosima i sa liderom Zajedno za Šumadiju Veroljubom Stevanovićem, i sa nosiocem liste SPS-JS Slavicom Djukić – Dejanović, kao i sa većinom ostalih učesnika u izbornom nadmetanju, ali da ni sa kim od njih nijh nije razgovarao o saradnji posle izbora. Demantuje i špekulacije da je njegovo učešće na izborima, mimo odluke vrha  stranke, politički manevar, kako bi se, uprkos izrazitooj nepopularnosti aktuelne naprednjačke gradske vlasti predvodjene Radomirom Nikolićem, obezbedilo da dve kolone SNS imaju većinu u gradskoj Skupštini i nakon predstojećih izbora.

 • Ponavljam, ni sa kim nemamo nikakve dogovore. Idemo na izbore potpuno samostalno, a posle njih ćemo, shodno ostvarenom  rezultatu, razgovarati o saradnji i mogućim koalicijima sa ostali učesnicima, kazao je  Stanojević za , napominjući da je njegova lista do uvođenja vanrednog stanja u Srbiji prikupila oko 1.000 potpisa podrške, te da očekuje da će preostalu potrebnu podršku Kragujevčana da obezbedi za jedan dana.

Srpska napredna stranka sa koalicionim partnerima na lokalnim izborima u Kragujevcu nastupa sa listom „Aleksandar Vučić- za našu decu“. Prvi na toj listi je član SNS, indendant Nikola Dašić, zvani “Luftika” i na njoj, kao što je već poznato,  nema aktuelnog gradonačelnika iz redova naprednjaka, Radomira Nikolića. Koji je, krajem minule sedmice,  izjavio da se  sa vrhom SNS nije dogovarao, samim tim ni dogovorio o njegovom novom angažmanu na nekoj od javnih funkcija.

Podsetimo da je raskol u Srpskoj naprednoj stranci u Kragujevcu, pre nekoliko meseci,  postao javan nakon što se pojedinim medijima pojavio tekst u kojem je “grupa nezadovoljnih radnika “Elektrošumadije” optužila narodnog poslanika SNS i savetnika u tom javnom preduzeću Gorana Kovačevića  da je, navodnim manipulativnim rabotama,  “obrisao” porodični dug za struju od oko 1,5 miliona dinara. Reagujući, Kovačević je ustvrdio da  iza ove optužbe ne stoji nikakva “grupa nezadovoljnih radnika EPS-a”, već izvesni “Bumbar”, čija će želja da postane gradonačelnik Kragujevca da ostane, kako je ocenio, “sanak pusti”. Marljivim i strpljivim istraživačkim radom, i uz pomoć insajdera iz SNS-a, uspeli smo da dešifrujemo da je stanoviti “Bumbar” niko drugi do dr Vladica Stanojević

Odmah potom, na lokalnim portalima i društvenim mrežama krenuo je bezobzirni obračun pozavađanih naprednjačkh klanova, u kojem su iznete gomile “prljavog veša” jedne i druge strane. Sukob nije uspeo da spreči ni vrh stranke koji je, krajem prošlog meseca, naložio međusobno zakrvljenim naprednjacima da “smire strasti i doživljaje”. Primirje je trajalo jedva nekih desetak dana, a sukob je ponovo eskalirao posle obznanjivanja da će nolsilac liste SNS u Kragujevcu da bude kum  Radomira Nikolića, Nikola  Dašić – Luftika, da je drugi na njoj Stanojevićev “arhineprijatelj”, narodni poslanik I savetnik u EPS-u Goran Kovačević, a da Vladice Stanojevića  toj listi nema ni “na klupi za rezerve”..

Poznavaocima šumadijskih političkih (ne)prilika bio je to jasan signal da će Vladica Stanojević, koji je, u medjuvremenu proglašen i za najmuškarca u jugolistočnoj Evropi, da formira svoju (pred)izbornu listu…    

Piše: Zoran  Radovanović
Tagovi:

37 thoughts on “VLADICA STANOJEVIĆ NE ODUSTAJE: DVE NAPREDNJAČKE LISTE U KRAGUJEVCU

 1. Sns podeljen. Netacno. Vladica ce da ostvari izborni rezultat veliki. Netacno. Clanovi stranaka mogu da budu na drugim listama. Netacno. Na listi su mu uglavnom cistacice iz zavoda. Tacno. Mozda su i clanice sns. Cuva ga neko iz Bg. Netacno. Ima covek pravo da se bavi politikom. Tacno. . Kao i drugi. NA kojoj je fukciji u sns. I o cemu on odlucuje. POTPUNO NEBITAN. Kad ga smene sa mesta direktora a jedini je vd u socijali
  Mozda bude opozicioni odbornik. Sto je lepo. I trebalo bi jednom da pozovete Zoki ove sto pominjete da vas prosvetle. Da ne prepisujete ovako smesan tekst vise. Pozdrav redakciji.

 2. Vladica da odustane, pa vi ga ne poznajete uopšte! Čovek ima jasan cilj i način da ga realizuje! Bolje da odustanu ovi „luftiguzi“ i anonimusi dok ne dožive još gori sunovrat od ovog trenutnog, to bi im bilo najpametnije, da se ne brukaju više. Vladica Stanojević je pravi čovek za gradonačelnika! Kakvi hiljadu, ima on mnogo više potpisa, malo se zafrkava i sekira Rala i Dašića. Vladicin program razvoja sela je vrhunski, zato ga i podržavam!

   1. Daj majketi u par reči šta uradi taj Dašić, upoznaj nas sa tim tipom pa da znamo o kome se radi.
    Koja su njegova dostignuća u oblasti privrede ili bilo gde, odakle ga izvukoste?
    Uh, zaboravi, potpisao se kod matičara kao Ralov kum, jel se to računa?
    Ajde ne budali, kakav Dašić, nije blesav da se sa Jorgovankinih jasala vrati u ovaj propali Kragujevac.
    A i realno, čovek o upravljanju i organizaciji velikih sistema nema pojma. Jedino mu špijunske aktivnosti idu od ruke,
    a i tu ga preveslaju čas posla…….Stanojević BRE!!!!!!!!!

 3. Naravno da Stanojević ne odustaje!!! To je čovek koji uvek završi sve što započne! I nije tačno da je nosilac naprednjačke liste u Kragujevcu. On u Kragujevcu samostalno i nezavisno izlazi na izbore kao nosilac liste grupe građana kojima je više svega dosta!
  Ne vreme se izdvojio iz skupine kumova, poslanika sumnjivih radnji, luftiguza i sličnih individua koji su ovaj grad unazadili i nije im dovoljno već se pripremaju da svoj „prosperitet“ nastave i u narednim godinama. Na njihovu žalost a na našu sreću, sada će im to biti samo neuspeli pokušaj! Ostaće daleko ispod Stanojevića, koji za razliku od svih njih iza sebe ima konkretne rezultate a ispred sebe velike realne planove za realizaciju. Samo to se priznaje! REZULTATI!!!! Dosta je bilo! Narodu je svega preko glave! STANOJEVIĆ DO POBEDE!!!!!!!

 4. Kum Luftika i Poslanik za primer – prvi i drugi na listi SNS-a u Kragujevcu. Reprezentativni primerci, nema šta. Bruka i sramota…za naš grad i građane, za stranku, za državu, za Vučića…
  Svako normalan bi se povukao iz ovakvog društva. Kome treba takav marketing?? Bravo za Vladicu Stanojevića i za najispravniju odluku. Gospodine Stanojeviću, podrška Vama, uspeh je zagarantovan!

 5. Tako je gospodine Stanojeviću, idemo do pobede…da se konačno oslobodimo, da sa ruba propasti polako krenemo u prosperitet, da progledamo, da prodišemo, da oživimo. Vi ste jedina šansa a mi smo velika podrška. Zajedno pobeđujemo….

 6. Dr Vladica ima sve argumente za pobedu na predstojecim izborima.Sve pohvale za njegov rad.P.s samo sada da prevazidjemo vanredno stanje.Budite zdravi i cuvajte se!

 7. Jasno je kao dan da će novi gradonačelnik biti ovaj Stanojević. I neka bude. I treba da bude. Jedini koji je drugačiji od ovih ostalih. Nek se sklone više ovi lažovi i lopovi. Jesu opustošili sve ali neka, polako jedno po jedno rešiće se sve redom. Ume on i zna kako. Isto kako je uredio ovaj dom u Malim pčelicama urediće i grad. Trebaće mu malo više vremena jer posle ovih neće biti lako ali važno je ima ko da pokrene stvari na drugu stranu. Narodu dozlogrdilo, jedva dočekao.

 8. Naravno da ne odustaje i hvala mu na tome.
  Išao sam da potpišem i dam podršku. Skupljali i neki drugi potpise isto tu. Kod Vladice Stanojevića za pola sata prođe 100 ljudi dok kod ovih drugih dođe dvoje. Razvaliće.

 9. Naj Gradonačelnik – istorija će zapisati!
  Najbolji nikada ne odustaju! Najbolji uvek pobeđuju, u svim okolnostima, čak i u vanrednim! Najbolji uvek ostaju najbolji!!! Dr Vladica Stanojević – najbolji pobeđuje!!!!!!!!!

 10. Svaka čast Stanojeviću! Svim srcem te podržavamo. Ovde piše da je skupljeno 1000 potpisa a to nije tačno. Skupljeno je više, koliko ja znam, u rekordno kratkom roku. Podrška nikad jača a pobeda nikad bliža!
  dr Vladica Stanojević – naš gradonačelnik!!!!!!!!!

 11. Dr.Vladica je skupio preko 1000 potpisa za dva dana,pa to je lep rezultat,nisam ni sumnjao s obzirom da sam coveka jednom upoznao,pun je energije ,ideja, planova,kapa dole.Pa ja ne vidim ko bi mogao da mu se suprostavi.
  Dajte da izmerimo rezultate dr.Vladice sa rezultatima npr.Gorana Kovacevica.Pisite dali je on nesto uradio u nasem gradu.

  1. O (zlo)delima Gorana Kovačevića mogli bismo od sada pa do prekosutra!
   Poštujem rad dr Vladice, svaka čast. I pametno što se izdvojio iz ozlogrđenog tima, njemu tu nije mesto.
   A „kum“, pa „kum“ nije dugme, kum u vr’ sovre i na vrh liste!

   1. Goran je kao savetnik mnogo dobrog učinio PD Centar.
    Da li znaš koja su tvoja zlodela?

   2. Ili što u radno vreme pišeš komentare umesto da radiš.
    Samo neradnici imaju vremena da ogovaraju pošten svet.

  2. 1. Plac i kuća na Zlatiboru,
   2. BMW 530 (registracija 120.000,00 din),
   3. Njiva pored puta za Topolu sa zasadom lešnika,
   4. Audi A8 30.000 eura (registracija 120.000, 00din)
   5. Provizije od sumnjivih ugovora
   Ima još, ali me mrzi da pišem.
   I da ovo su rezultati DR VLADICE

   1. Oćeš da pobrojimo Ralova „zlodela“ i koliko koštaju? Oćeš da pobrojimo „zlodela“ njegovih saradnika kojima je slepo okružen pa oni vršljaju kako hoće a on samo uzima proviziju. Podnete prijave protiv svih ovih što nemaju pojma čiju decu čuvaju, nema se pojma ko koga i ko šta radi po toj opštini……Sve nesposobnjakovići samo se rotiraju….. Vreme je da se stvari postave na svoje mesto. Ko treba u štalu, u štalu! Svako tamo gde pripada! Ne bi valjalo da narod čita, a mnogo toga ima.
    A ti mu držo sveću za proviziju, ne lupetaj bre. Stanojević domaćin vazda bio. A NIkolići?
    Bolje se pokri i ne izazivaj da ne čuješ što ne bi voleo.
    A i gde je taj Ralo za ovaj naš Kragujevac? Nema ga godinama, na posao ne dolazi, baš ga briga…..
    Sad počeo da uređuje jezero na bubnju, ma ne mora sad ni to.
    Vreme je za nove ljude, Stanojević za gradonačelnika!

    1. Baš se vidi da si Kragujevčanin.
     Ne kaže se RALOVA nego Raletova, i nije RALO nego Rale. Vrati se odakle si došao i tamo glasaj za koga god hoćeš. Ovde je red da Šumadinci ili da su bar rođeni ovde u Kragujevcu vode ovaj grad.
     I slobodno napiši RALETOVA nedela, ako ih ima, a svi znamo da ih nema.
     To što RALE ne prima sve koji dodju kod njega nije znak da nije na poslu.
     I da, DRŽAO SAM SVEĆU, naravno od tog trenutka veliki DR za mene više ne postoji.
     Pokvareniju osobu koja samo na sebe misli nisam upoznao.
     Tako da mogu reći da mi je veoma ŽAO što sam ga upoznao i imao prilike da razgovaram sa njim.

     1. E Milutine, ja sam iz Gornje Sabante bato, a ti? I bas se kaze Rala, i Ralovo. E tako. More ne dolazi vam Rala na poso bato, ima on preca posla no da prica da narodom. E takav za mene ne postoji! Glasam za domacina Stanojevica a ne za lopovsku dinastiju! I pozdravi Rala, imam traktor da ga iselim is opstine, samo javi kad da ga doteram.

 12. Da je Vladica gradonačelnik, svi kafići bi sada bili zatvoreni a ne da budu otvoreni izvori zaraze!
  Mislite o tome!

  1. Da je Vladica Gradonačelnik, zvali bi smo se BUMBAREVAC, a ne Kragujevac, toliko, a Vi nastavire sa botovanjem!

 13. Ovi su naprednjaci prsli totalno 🙂
  Vladica najvise od svih njih. Covek se potpisuje razlicito i hvali sam sebe celo jutro. Haha.. gde je mozak? Gde vam je Verko frajeri? Tri kolone??? Pa nismo mi nenormalni. U istoriju cete zajedno.

 14. Dođi doktore, dođi u Opštinu, dođi spasioče naš, dođi svetlo Sunce naše, nema veze što nisi predao listu, nema veze što su suspendovani izbori, nema veze što imaš malo preko 800 potpisa, nema veze što si ucenio sve zaposlene i njihove porodice, nema veze što su te u BG otpisali, nema veze što je neko drugi glavni sad gore dok traje vanredno stanje, nema veze što van ucenjenih iz Zavoda imaš 47 glasova, iskoristi ovo sad, dođi o spasioče naš, dojaši na belom konju ili u crnom Audiju, uđi u Opštinu, cveće će ti bacati pod noge, povedi ovaj Grad u svetlu budućnost sa svojim saradnicima, sa najboljim ljudima na svetu, najosobama sa tvoje liste, ako znaš ko ti je na listi uopšte, ali ne treba ti niko, ti si dovoljan, ti si svemoćan, ti si naj sve, ti si naša nada i uteha, dođi o magični!!!

 15. Sto se bre ljudi plasite toliko,covek jos ni predao listu, a svi ga vec napali?! Da se niste uplasili? Auuu vrsni politicari, pa sta bi to, citavi partijske aparature iza vas, a iza njega obican narod…Sta bi? Pa da taj narod glasa, i nece vise prazna obecanja, vreme je za dela, a ona se grade pa se o njima prica! Dela a ne reci!

 16. Pre svega, koliko sam cuo, na listi gore pomenutog dr Stanojevica nisu ljudi iz zavoda, mozda po neko od njih… ima tu i profesora i doktora i ljudi vidjenijih iz naroda gradskog, kao i sa sela. Selo nas hrani, grad nas odrzava. Ja licno mislim, da uopste nije bitno ko gde pripada, vec kakve rezultate iza sebe ima, nadam se da se slazete sa mnom? Ove smo sve preziveli, mozda je ovo jedna od nada za nas grad, s obzirom da su u pitanju lepi planovi i sigurna realizacija, a tu informaciju imam iz pouzdanih izvora. Srecno svima na izborima, a ja licno dajem svoju podrsku dr Vladici Stanojevicu.

 17. Da li je realno da je Vladica i ovde angazovao botove… kao sto zaposlenoma iz Zavoda, pa i korisnicima izdaje naloge da pisu bvalospeve o njemu, tako sada radi i ovde… e bre… daj nemoj da ste smesni… vladica gradonacalnik, ma daj 😂😂😋

  1. Ti „Istina“ nisi baš svoj! Izdaje naloge korisnicima, dal znaš kakvu si glupost izvalio? A na koji način korisnici da pišu hvalospeve? Da li znaš da ustanova zbrinjava ljude sa srednjom i teškom mentalnom retardacijom? Ne mešaj korisnike u svoje mešetarenje. Sram te bilo. Čime se ti služiš! 900 korisnika se neguje u ustanovi na svetskom nivou! Ajde ugasi se molim te! Naš gradonačelnik – STANOJEVIĆ!!!!!!!!!!

 18. E voleo bih da vidim profesore i doktore sa te liste, evo svega mi. Ali, nema ni veze, recimo da ih ima. Ono što mi se dopada je da su botovi počeli da ublažavaju ton, pa eto tako i Vi, poštovani profo, pišete lepo i razložno, bez ostrašćenih a obavezno glupih komentara i na tome Vam čestitam. Ne znam da li shvatate da ćete, kad ovaj vaš projekat propadne slavno, ostati ovde sa istim ljudima kojima sad pretite i nad kojima glumite veličine i moćnike.

  Redakciju da zamolim, ma koliko im sve ovo zabavno bilo, a nije da nije zabavno, da ne potpiruje ničim izazvanu, ničim potkrepljenu i nikome jasnu ambiciju ovog nesrećnog čoveka, bojim se da se ne završi tragično kad dobije šta ga čeka i šta mu se sprema. Kao i da ne prenosite lažne vesti-SNS u KG, kao i u ostalim gradovima i opštinama u Srbiji, ide sa jednom listom, izglasanom na odboru i potvrđenom od IO i Predsednika stranke. Ovo drugo je, da budem u skladu sa trenutkom, kineska verzija, bofl, pokušaj da se ljudi prevare.

 19. Neverovatno, zar se još prepucavate po pitanju kandidature ovog lekara (ne ardi se o doktoru jer je ovaj jedva završio Master a kamoli doktorat) koji je školi završio prošle godine, Kragujevac upoznao iz fotelje Zavoda i koji uz to nikada nije vodio ni jedan komunalni sektor grada, da bi znao sa njim da upravlja. Kragujevcu treba Kragujevčanin, cenjen u struci, ko poznaje grad i upravljanje gardom i ko nije u političkim strankama. Nadamo se da će se lista gradjana sa takvim čovekom pojaviti posle Korone!

 20. Koliku podršku DR ima u vrhu SNS i kod Aleksandra Vučića govori da on nije ni na jednoj Iisti SNS, već je odlukom Izvršnog odbora SNS ISKLJUČEN iz članstva, a isto očekuje i članove koji su na njegovoj listi.
  Toliko prozivani Goran Kovačević je jedini iz Kragujevackog SNS-a na republičkoj LISTI i uživa ogromno poverenje Aleksandra Vučića.
  Više mi je muka od samostalnih hvalospeva velikog DR. Šta reći o osobi koja o sebi priča i piše u trećem licu. Koliko zavodskih para odlazi na plaćene tekstove u novinama ”Danas”, kao i za bilbord koji se koristi u političke svrhe. SRAMOTA VELIKI DOKTORE
  Samo je vlast bitna, pa su tu i dogovori sa Verkom koji je uništio naš grad.
  A dogovori sa Novicom Antic (Metla) na prijateljskoj kućnoj večeri kod tebe kući od pre tri meseca. Pogreéio si što si toliki narcis da si morao da postaviš sliku na fejsu, pa kad si video šta si uradio odmah si obrisao. Prodana duša.
  U SNS su ušao samo iz koristi.

 21. Samohrana majka Milena Komarević koja je bila zaposlena kao pekar u Zavodu za zbrinjavanje odraslih „Male Pčelice“ dobila je otkaz usred vanrednog stanja, a tvrdi da je razlog što je „odbila da bude na izbornoj listi koju je direktor formirao za predstojeće lokalne izbore“.
  Prema njenim navodima direktor Zavoda „Male Pčelice“ odlučio je da se na predstojećim lokalnim izborima kandiduje za gradonačelnika Kragujevca, a njegovu listu čine gotovo svi zaposleni u Zavodu i njihova deca.
  – Svi zaposleni su morali da dovedu po 30 ljudi za potpisivanje liste za kandidaturu. U preduzeće svakodnevno dolaze lica koja tu ne rade, a resursi firme, oprema i zaposleni su dati na raspolaganje navodnom budućem gradonačelniku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.