U Kragujevcu obeležen Evropski dan parkova

Društvo

Akcijom saniranja i farbanja parkovskih klupa, sakupljanja otpada i sadnje četinara u parku na Brionima koju su zajednički sproveli Grad Kragujevac, JKP „Šumadija“ i učenici Ekološke sekcije OŠ „Đura Jakšić“, ali i postavljanjem mini teretane za vežbe i rekreaciju, obeležen je Evropski dan parkova.

Zadovoljstvo je da zajedno sa Javnim komunalnim preduzećem „Šumadija“ i decom iz Osnovne škole „Đura Jakšić“ učestvujem u akciji kojom naš Pivarski skver činimo još boljim i lepšim, rekao je Predrag Stevović, član Gradskog veća za sport. Prošle godine Grad Kragujevac je u ovom parku rekonstruisao otvoreni teren za male sportove i dečje igralište, a uz pomoć dobrih ljudi i Javnog preduzeća „Šumadija“ doo sada će biti postavljena i nova mini teretana. Želimo da edukujemo decu na najbolji mogući način, da ih naučimo koliko je važno čuvati svoj kraj, održavati zelenilo, znati da je sve ovo naše i da smo tu na istom zadatku, poručio je Stevović.

JKP „Šumadija“ kao društveno odgovorna kompanija svake godine obeležava ovaj važan datum sa ciljem da ukaže na značaj očuvanja zelenih površina i uopšte parkova kao zelenih oaza u urbanom području. Ove godine organizovali smo akciju u saradnji sa ekološkom sekcijom Osnovne škole „Đura Jakšić“, predstavnicima Grada i našim zaposlenima. Uredili smo park na Brionima, očistili od sitnog komunalnog otpada, farbali parkovske klupe, posadili sadnice, tako da deca imaju lep ambijent i prostor za igru, kazala je Katarina Đoković iz JKP „Šumadija“.

Tagovi:

1 thought on “U Kragujevcu obeležen Evropski dan parkova

  1. Jedino u parkovima moze da se odmorimo, posto su danas mnogi parkovi sredjeni i imaju sve sto treba deci i starijim gradjanima da se opuste i udisu cistog kiseonika. Jer kada se zatvore u stan samo im moze pomoci fotokataliticki preciscivac vazduha koji cisti i dezinfikuje vazduh.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.