U Kragujevcu održan Dan inovacija

Društvo Grad

Na Šumadija sajmu danas je pod pokroviteljstvom grada Kragujevca a u saradnji sa Univerzitetom u Kragujevcu, Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja i Fondom za inovacionu delatnost otvoren Dan inovacija koji je okupio predstavnike naučno tehnološke zajednice, IT i AI svetskih i domaćih kompanija.

U prisustvu ambasadora Izraela Jahela Vilana, predstavnika ambasade Narodne Republike Kine u Republici Srbiji, Dan inovacija otvorio je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

  • Ovo je još jedan veliki dan za Kragujevac, kojim ovaj grad nastavlja da se pozicionira kao jedan od najvažnijih tehnološko inovacionih centara u regionu i Evropi, kazao je ministar Jovanović.

Ambasador Izraela u Republici Srbiji Jahel Vilan izrazio je zadovoljstvo što na Danu inovacija u Kragujevcu promovišemo IT sektor i preduzetništvo u ovoj oblasti a to je naš zajednički interes. Sa Državnim data centrom, Inovacionim distriktom, naučno tehnološkim parkom i Centrima izvrsnosti, Kragujevac će postati centralna tačka sajber tehnologije. Podsetivši da je sve više izraelskih IT kompanija koje otvaraju svoje kancelarije, ambasador Vilan je rekao da će Izrael nastaviti da podržava Srbiju u razvoju sajber kapaciteta i svim ostalim poljima, kako bi partnerski zajedno reagovali na izazove u sajber tehnologiji.

  • Bilaternali odnosi dve zemlje predstavljaju dobar primer zajedničke saradnje, poštovanje i win-win saradnje u svetu, rekao je predstavnik ambasade Narodne Republike Kine, Wang Xiaolong, naglasivši da su kruna te saradnje nauka, tehnologija i inovacije.
  • Novo doba, donelo nam je novu neophodnost. Neophodnost za brzo prilagođavanje tehnološkom napretku, digitalizaciji, neophodnost usklađivanja potreba stanovništva, privrede, obrazovanja, zdravstva, zaštite životne sredine, kako ne bi bili u zaostatku sa vremenom, razvojem zajednice i svakodnevnog života ljudi u njoj, kazao je predsednik Skupštine Miroslav Petrašinović, koji je u ime grada Kragujevca pozdravio učesnike Dana inovacije.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.