U petak sednica Nadzornog odbora Zastava oružja, sindikat traži prisustvo predstavnika radnika

Društvo Ekonomija

Odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje će u petak (27. januar) od 11 sati, ispred Upravne zgrade Zastava oružja, održati zbor. Namera je, kako saopštavaju iz sindikata, da radnici iskažu „neslaganje sa politikom ćutanja od strane državnih institucija prema fabrici Zastava oružje“.

  • Već je 33. dan kako nema prvog rukovodioca fabrike i 33 dana kako fabrika „krvari“ a pomoći ni od kuda. Mašine koje stoje, radnici koji stoje, robe puni magacini, resursa nema, što daje tragičnu sliku naše stvarnosti.

Sindikat Zastava oružja saopštava da će se sutra, prvi put od početka krize od kako fabrika nema direktora, zakazana sednica Nadzornog odbora.

  • Sindikat je uputio zahtev da se, zbog težine situacije, posle sedam godina od kako je počelo propadanje fabrike, omogući predsedniku Sindikata i zastupniku društvenog kapitala da prisustvuje sednici Nadzornog odbora, ali još uvek nije stigao potvrdan odgovor od Ministarstva odbrane.
    Radnici fabrike će sutra uručiti Nadzornom odboru zahteve koje treba da prenesu Ministarstvu odbrane koje ih je predložilo, i Vladi Republike Srbije koja ih je delegirala.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.