U utorak nova sednica Skupštine Kragujevca

Grad Politika

Sednica kragujevačkog parlamenta, koja je na zahtev 36 odbornika opozicije sazvana u subotu, pa nije održana zbog toga što odbornici vladajuće koalicije nisu došli, ponovo je zakazana za utorak, 2. april, u 9 sati.

  • U skladu za zahtevom jedne trećine odbornika Skupštine grada, ispoštovali smo sve odredbe Poslovnika, i održali sednicu po hitnom postupku ali nije bilo kvoruma. Sve ono što Poslovnik kao takav predviđa mi smo kao predstavnici vladajuće strukture ispoštovali, rekao je u subotu predsednik Skupštine grada Ivica Momčilović.

Na sednici, da je održana, trebalo je da se nađe Predlog rešenja o stavljanju van snage Rešenja o davanju saglasnosti za zaključenje sporazuma o naknadi na nepokretnosti koje su bile predmet administrativnog prenosa eksproprijacije. Naime, u junu prošle godine Skupština je donela odluku da se privatniku isplati gotovo dva miliona evra za zemljište koje je u vlasništvu grada, a da bi se zaustavio sudski spor po tužbi vlasnika objekta na parceli.

Kako Glas Šumadije saznaje, odbornici vladajuće koalicije – Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, 300 Kragujevčana i manjinskih stranaka, tokom popodne su dobijali poruke da sutra ne dolaze na sednicu.

Sve i da kragujevačka vlast nastavi da ćuti na ozbiljne optužbe opozicije da je odlukom o isplati parcele kod Zastavinog servisa privatniku, oštetila gradski budžet za skoro tri miliona evra, opozicija može ponovo da zatraži sazivanje sednice po hitnom postupku sa istom tačkom dnevnog reda.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.