U Višem sudu u Kragujevcu održan je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv bliskih rođaka Uroša Blažića

Društvo

U Višem sudu u Kragujevcu održan je glavni pretres u krivičnom predmetu protiv Gorana Gavrilovića (50) i Borisa Gavrilovića (20), bliskih rođaka Uroša Blažića, kome se sudi za masovno ubistvo u Duboni i Malom Orašju.

Ocu i sinu sudi se zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršlilaštvu iz člana 348 stav 3 u vezi stava 1 i 2 Krivičnog zakonika u vezi člana 33 Krivičnog zakonika.

Prilikom hapšenja Uroša Blažića u selu Vinjište kod Kragujevca, u domaćinstvu njegovog ujaka Gorana i brata od ujaka Borisa Gavrilovića, tokom pretresa, policija je pronašla veću količinu sakrivenog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. Za to krivično delo za koje se terete okrivljeni propisana je zatvorska kazna u trajanju od 2 do 12 godina.

Pre nešto više od godinu dana, Uroš Blažić je, nakon masakra u Duboni i Malom Orašju 4. maja 2023. godine, gde je iz automatske puške ubio devetoro mladih i pokušao da ubije još njih 20, od čega je ranio 12, pobegao u selo Vinjište nadomak Kragujevca. Tu je narednog jutra i uhapšen.

Izvor: Kurir, autor – Dejan Đusić
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.