Uhapšeno 16 osoba u Kragujevcu zbog pranja 83 miliona dinara lažnim otkupom poljoprivrednih proizvoda

Društvo

Poreska uprava je izdala saopštenje u kojem navodi da je šesnaest osoba uhapšeno u Kragujevcu pod sumnjom da su, kroz lažni otkup poljoprivrednih proizvoda, oprali više od 83 miliona dinara. Prema informacijama iz saopštenja, osumnjičeni su koristili fiktivne otkupne listove kako bi izbegli plaćanje poreza.

Osumnjičeni, vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, navodno su novac koji su dobijali od privrednog društva za lažne otkupe podizali sa računa i vraćali ga jednom od osumnjičenih, koji je faktički bio odgovorno lice u tom privrednom društvu.

Protiv odgovornih lica privrednog društva i zakonskih zastupnika iz Čačka, koji su već u pritvoru, podneta je dopuna krivične prijave zbog sumnje u izvršenje poreskih prevara i utaja u iznosu od gotovo 25 miliona dinara.

Osumnjičeni su, prema navodima iz saopštenja, tokom perioda od januara 2022. do decembra 2023. godine predavali PDV prijave s lažnim sadržajem, uvećavali troškove u bilansu uspeha i zloupotrebljavali novac privrednog društva za svoje potrebe.

Svi osumnjičeni su predati nadležnom javnom tužilaštvu uz podnošenje zajedničke krivične prijave.

Tagovi:

3 thoughts on “Uhapšeno 16 osoba u Kragujevcu zbog pranja 83 miliona dinara lažnim otkupom poljoprivrednih proizvoda

  1. Dali će ikada doći dan u ovoj ojadjenoj i pokradenoj državi da se vrate opljačkane pare po bilo kom osnovu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.