Upućen javni poziv za Đurđevdansku nagradu

Grad

Skupšina grada Kragujevca raspisala je javni poziv za dostavljanje predloga za dodelu godišnje nagrade grada Kragujevca – Đurđevdanske nagrade.

Da podsetimo, nagrada se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Kragujevcu u oblastima: privrede, privatnog preduzetništva, pronalazaštva, umetnosti, nauke, medicine, arhitekture i urbanizma, novinarstva, obrazovanja, sporta, doprinosa u akcijama humanitarnog karaktera i drugim oblastima značajnim za grad.

Nagradu može dobiti fizičko ili pravno lice koje ima prebivalište, odnosno sedište na teritoriji grada Kragujevca, a može se dodeliti i posmrtno.

Nagrada se uručuje u obliku Diplome i novčane nagrade, pojedincu ili grupi za zajedničko delo, za dostignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu 1. januara 2022. godine do 31. decembar 2022. godine.

Pravo predlaganja kandidata za dodelu Nagrade imaju sva pravna i fizička lica. Predlog se dostavlja u pisanoj formi, sa obrazloženjem i sadrži podatke o autoru – kandidatu i delu koje se predlaže, rezultate rada kandidata i naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže.

Predlozi se dostavljaju putem pošte – preporučena pošiljka, na adresu:

Skupština grada Kragujevca

Odbor za obeležavanje praznika, jubileja i dodelu priznanja

Trg slobode 3

34000 Kragujevac

sa naznakom:

predlog kandidata za dodelu Đurđevdanske nagrade – ne otvaraj

pri čemu će se dan predaje pošti smatrati kao dan predaje organu kome je upućena ili neposredno, predajom u kancelariji 205/ II u Skupštini grada Kragujevca, radnim danima u vremenu od 8.00 do 15.00 sati.

Predloge treba dostaviti najkasnije do 1. marta ove godine, a bliže informacije mogu se dobiti na telefon 034/306-129.

Fotografija: Arhiva
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.