Uručena spasilačka oprema Upravi za vanredne situacije Kragujevac

Grad

Grad Kragujevac je Upravi za vanredne situacije uručio vrednu opremu koja je namenjena za različite akcije spasavanja. U prisustvu načelnika Uprave za vanredne situacije Kragujevac Zorana Kočovića i savetnika Privremenog organa grada Kragujevca Aleksandra Lazovića, opremu je uručio predsednik Privremenog organa Nikola Dašić.

Saradnja grada Kragujevca sa Upravom za vanredne situacije je odlična i jako važna jer je reč o službi koja se bavi jednim od najvažnijih poslova – spasavanjem ugroženih lica, istakao je Nikola Dašić. „Ponosni smo na sve uspehe koje su postigli. Pored intervencija na našoj teritoriji pomagali su i drugom zemljama prilikom nepogoda koje su zadesile Tursku i Grčku, naš tim je i tada bio na visini zadatka”, poručio je Dašić.

„Donaciju koju smo dobili od Grada u vidu kvalitetne i vredne opreme značajno će unaprediti naš rad i ovom prilikom se zahvaljujem u ime Uprave na ukazanom poverenju”, rekao je Dejan Stojanović, komandir smene Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac.

  • Imamo dosta opreme, ali je ova oprema savremenija i ubrzaće naš rad i efikasnost. Reč je o letelici, dronu T30 koja ima velike mogućnosti pretrage terena u zavisnosti od potrebe i od situacije za koju nam je potreban, kako na otvorenom, tako i u objektima. Dobili smo i alpinističku opremu koja se koristi za spasavanje, evakuaciju ugroženih lica sa visina i dubina, a ujedno i za obezbeđivanje samih spasilaca koji rade na visinama. Ova oprema je jako važna za uspešnost zadatka, ali nam je važna i saradnja sa građanima da bismo zadatak završili na obostrano zadovoljstvo, poručio je Stojanović.
Izvor i fotografija: Sajt grada Kragujevca
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.