Veliki uspeh kragujevačkog trenera i srpskih kik boksera na prvenstvu sveta u Italiji

Društvo Sport

Nekada reprezentativac, a danas trener reprezentacije Radomir Radomirović Rade iz kik boks kluba „Radnički” iz Kragujevca kao trener stručnog tima reprezentacije Srbije postigao je veliki uspeh sa nacionalnom selekcijom u kik boksu na svetskom prvenstvu u (Lido di Jesola) Italiji koje je održano od 14. do 24. oktobra 2021. godine.

Reprezentacija Srbija je na svetskom prvenstvu osvojila sedam zlatnih, četiri srebrne i  jednu bronzanu medalju u konkurenciji od 59 zemalja i 1.593 takmičara. Srbija je prva po broju osvojenih medalja u disciplini low kik, a treća u disciplini K1. Reprezentativac Srbije Aleksandar Konovalov je proglasen za najboljeg takmičara svetskog prvenstva (tri meča pobeda nokautom i dva na poene).

Strucni tim reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu u Italiji činili su: predsednik Miodrag Jotić, selektor Srđan Radulović, treneri Radomir Radomirović Rade, Vlada Bogović, Željko Šobić i Marko Božović. Selektor Srđan Radulović i trener su, po ocenama stručnjaka, na pravi nacin odabrali reprezentativce koji su predstavili Srbiju na ovom takmičenju na najbolji mogući način.

Trener Radomir Rade Radomirović, Vlada Bogović, selektor Srđan Radulović, trener Željko Šobić i Marko Božović

I, to nije sve. Na pripremama u Karatasu koje su u toku, za evropsko prvenstvo pripremaju se juniori reprezentacije Srbije. Evropsko prvenstvo će se održati od 5. do 13. novembr ove godine u Budvi. Iz našeg, Kik boks kluba „Radnički” iz Kragujevca na predstojećem prvenstvu boje reprezentacije će braniti čak četri takmičara: Milica Popović, Lazar Vesković, Đorđe Dimitrijević i Strahinja Savić. Od njih se skorije očekuju i veliki rezultati u juniorskoj reprezentaciji Srbije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.