Virtuelna šetnja kroz izložbe Narodne biblioteke Vuk Karadžić: Tri najznačajnije izložbe dostupne online

Društvo Kultura

Tri najznačajnije izložbe koje je u proteklih nekoliko godina priredila Narodna biblioteka Vuk Karadžić iz Kragujevca, biće prezentovane u projektu Virtuelna šetnja kroz izložbe Narodne biblioteke, čiji su autori Anđela Ognjanović i Nemanja Brkić.

Posetioci će, zahvaljujući savremenim tehnologijama, moći da virtuelno prošetaju kroz postavke izložbi Knjaževsko-srbska knjigopečatnja u Kragujevcu, Ljudi koji su menjali Srbiju – Jovan Đ. Mirković i Možda će se jednom videti koliko sam voleo svoju zemlju i svoj narod – Zarija D. Vukićević.

U nastojanju da idemo u korak sa savremenim tehnološkim trendovima, otvaramo novi prostor za prezentovanje značajnih kulturno-istorijskih sadržaja u virtuelnoj formi i tako ih učinimo dostupnim široj publici, rekla je FoNetu direktorka Biblioteke Anđela Ognjanović.

Ona je dodala da pored ovih virtuelizovanih, Biblioteka poseduje još nekoliko izložbi u fizičkoj formi koje mogu biti povod za nove projekte, ali i inspiracija za nove izložbe koje se lako mogu integrisati u postojeću virtuelnu kolekciju.

Ovim projektom su obuhvaćne tri značajne izložbe koje su smeštene u vremenske i prostorno autentične ambijente, uz zvuke starogradskih melodija iz vremena Kneza Mihaila Obrenovića, u izvođenju CZNTK Abrašević Kragujevac.

Realizaciju projekta podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.