Višedecenijski problemi u ulici Branislava Nušića: Ovo vam je Bermudski trougao (VIDEO)

Grad Video

Još jedan od komunalnih infrastrukturnih problema u Kragujevcu smešten je u ulici Branislava Nušića kod nekadašnjeg Starog sreza, a na poziv čitaoca Dragana Mladenovića, starosedeoca pomenute ulice, ekipa Glasa Šumadije obišla je ovaj deo grada i porazgovarala sa komšijama o njihovim višedecenijskim pokušajima da nešto promene.

Jedan od njih reče „ovo vam je Bermudski trougao”, misleći na neasfaltirani deo ulice koji im je najveći problem, a pored toga, problem je i neadekvatna kanalizacija, veliki broj automobila koji su parkirani sa obe strane ulice, pa pešaci idu posred nje, kao i kolektor koji je prošle godine urađen, pa umesto da skuplja vodu, skuplja kamenje i blato.

  • U zimskom periodu tu je led, blato, kaljuga totalno, a u letnjem je prašina, ovaj auto ovde je juče opran, a danas je prst prašine na njemu, a da ne pričamo kako to zagađenje utiče na okolinu, kaže naš sagovornik Dragan Mladenović.

Kada je reč o parkiranju ističe da se tu ne naplaćuje parking, iako postoji projekat koji je urađen još pre deset godina, ali se od njega odustalo, navodi sagovornik. Dok za kanalizaciju kaže da „su našli solomonsko rešenje, odradili su paralelnu kanalizaciju”.

  • Komšija i ja imamo problem kada je neka veća kiša, imamo poplavu u kući. To dobro znaju ovi iz Vodovoda, iz svih javnih službi, išao sam od vrata do vrata, suviše je da pitate, niko vam ne odgovori, ističe Mladenović.

I Mladenovićev komšija Miodrag Marković potvrđuje sve navedeno, ističe da neasfaltirani prostor iznosi više od 2000 kvadratnih metara, a kada se radila ulica vlasnik kuće na uglu nije dozvolio da se taj deo asfaltira.

  • Zagradio je i trotoar. Ovde prolaze i deca za školu „21. oktobar”, svi iz ovog kraja Tanaska Rajića i glavne ulice idu u Klinički centar. Vozila Gradske čistoće ne mogu da dođu, stignu do pola ulice. Ovo je mislim treći put da se obraćamo vlasti, a ovo je jedna ulica u centru grada, bila je najlepša ulica, a sada je najgora, navodi Marković.

Zoran Ognjanović, jedan od najstarijih stanovnika ulice doselio se 1960. godine i od tada, kako naglašava, živi u lepim odnosima sa svojim komšijama, a pamti sve, navodi da se u ulici nalaze prve Zastavine zgrade, a da je tada bila dugačka nekih 50 metara.

On se još priseća da nije bilo rešeno vlasničko pitanje neasfaltiranog dela, te da problemi nisu „od juče”. I on naglašava da pešaci nisu bezbedni, a posebno deca.

  • Divna je ulica, ali treba nešto i da se sredi, zaključuje Ognjanović.

Žitelji Branislava Nušića ostaju da se nadaju da će se „glas pročuti” i stići do onih koji mogu da reše sve što ih muči godinama.

Piše: Sandra Solujić
Video i fotografije: Lazar Novaković
Tagovi:

4 thoughts on “Višedecenijski problemi u ulici Branislava Nušića: Ovo vam je Bermudski trougao (VIDEO)

    1. Ti ne s**i mnogo, nego prvo proveri pre što napišeš gluposti, pa ćeš videti da je Srbija Protiv Naselja ubedljivo pobedila u ovom delu grada i to drugi put za redom.

  1. Treba da vidite urbanističko-higijensko ruglo koje se smatra i čak naziva pijacom, kod bivšeg PKB- a u Bresnici, gde je voće i povrće na uglu dve ulice više na asfaltu nego na tezgama, zasuto prsšinom, izduvnim gadovima i shodno tome obogaćeno teškim metalima… Ako ne znate kako izgleda Bangladeš welcome …

  2. Dragan Mladenovic Puki – bio Verkov kandidat za odbornika, sad je sa Ivicom, naprednjacka prica. Pa nek ti zavrse oni tu muku

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.