VLADIMIR GAJIĆ: OSLOBAĐAJUĆA PRESUDA ZA POBUNU JSO PORAZ PRAVOSUĐA, DB KONTROLIŠE DRŽAVNI APARAT

Društvo Politika
  • Oslobađajuća presuda bivšim pripadnicima JSO u vezi sa oružanom pobunom te jedinice Službe državne bezbednosti najbolji je dokaz u kojoj meri bezbednosna služba kontroliše državni aparat Srbije, kaže Vladimir Gajić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke

Gajić kaže da u kontekstu ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, pobuna JSO bila je pripremna radnja za ubistvo premijera koje je izvela ta vojna formacija kao deo Službe bezbednosti.

  • Kako je u završnoj reči na suđenju za ubistvo Đinđića rekao advokat premijerove porodice Srđa Popović, njihova odgovornost je banalna, oni su uradili ono što im je rečeno da urade, rekao je on.

Gajić je kazao da je krivični postupak koji je okončan ovom oslobađajućom presudom iniciran krivičnom prijavom advokata Popovića kojom se ukazivalo na političke motive ubistva premijera o čemu se, kako navodi, na sudu nije ni raspravljalo.

  • Srpsko pravosuđe je definitivno poraženo i osramoćeno, a Srbija će zauvek ostati moralni dužnik svom ubijenom premijeru Zoranu Đinđiću, rekao je Gajić.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.