Vodič “Upoznaj Erazmus 2021-2027”

Društvo

Objavljivanjem studentskog vodiča “Upoznaj Erazmus 2021-2027” završeni su ovogodišnji Erazmus dani koji su trajali od 14. do 16. oktobra i u čijem je obeležavanju učestvovala i Erazmus studentska mreža Srbije.

Ove godine počinje da se sprovodi i novi ciklus Erazmus+ programa koji će trajati do 2027. godine i važno je da znamo šta nas to sve čeka, odnosno koje sve prilike možemo da iskoristimo dok smo mladi i studenti.

Novi program Erazmus+ 2021-2027 pored, skoro dupliranog budžeta, koji sada iznosi više od 26 mlrd. evra, što je veoma značajno jer će omogućiti još veći broj učesnika nego do sada, se zasniva na tri stuba – Inkluzivnost i društvena raznolikost, zeleni Erazmus+ i digitalni Erazmus+.

Novim programom nastoji se povećati kvalitativni učinak njegovih aktivnosti i osigurati jednake mogućnosti, tako što će nastojati uključiti ljude različite godina, iz različitih kulturnih sredina i različitog socioekonomskog položaja. Posebna je pažnja je posvećena osobama s manjim mogućnostima, uključujući osobe s invaliditetom, poteškoćama u obrazovanju ili migrantskim poreklom, kao i osobama koje žive u ruralnim i udaljenim područjima.

Program će biti digitalizovan i pojednostavljen za učesnike, posebno zahvaljujući inicijativi za Evropsku studentsku ispravu i izmenjenoj IT arhitekturi za korisnike i univerzitete. Program će služiti kao primer jer će podsticati učesnike da umesto aviona biraju prevozna sredstva sa manje emisija CO2. Sredstva iz programa Erazamu+ biće usmerena i na izgradnju znanja i razumevanje održivosti i klimatske politike. Ideja je da tokom narednih sedam godina u novom programu učestvuje više od 10 miliona ljudi, što je isti broj kao u prethodnih trideset godina, stvarajući novu Erazmus generaciju.

Vodič možete naći ovde.

Vodič “Upoznaj Erazmus+ 2021-2027” objavljuje Erazmus studentska mreža Srbija uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.