Vuk Jeremić: Postoji realna šansa za pobedu opozicije u Beogradu

Izbori 2022 Politika

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da u Beogradu „postoji realna i najveća šansa“ da opozicija pobedi i osvoji većinu u gradskom parlamentu, a da ključ pobede leži u koordinisanom nastupu opozicije, što „ne znači nužno i nastupanje u jednoj koloni“.

 • Optimista sam i mislim da je to moguće. Izuzetno je važno da u opoziciji nema razmirica, svađa, ljutnje, sujeta i da jedni drugima ne radimo o glavi. Biće veoma važno i ko će biti kandidat opozicije za gradonačelnika Beograda, rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima preko društvene mreže Instagram.

Jeremić je naveo da na mogući uspeh ukazuju i „lažni izbori“ održani 21. juna 2020. godine, na kojima je u Beogradu glasalo manje od 40 odsto birača, što znači da „većina Beograđana nije zadovoljna vlašću“ SNS-a u prestonici.

Predsednik Narodne stranke je ocenio da će se beogradski izbori održati „zajedno sa nekim drugim izborima“ početkom sledeće godine.

 • Verujem da će kandidat SNS-a biti neko koji nije iz te stranke, poput Aleksandra Šapića, jer SNS nema kandidata. Njihov kandidat u Beogradu je Goran Vesić, ali on ne može da pobedi i predsednik SNS-a Aleksandar Vučić je toga svestan. Jednom su već probali sa lažnim kanidatom Zoranom Radojičićem, pa je pravi gradonačelnik bio Vesić, i ne verujem da će to ponovo uraditi, rekao je Jeremić.

Jeremić je naveo da je prvi sastanak evropskih posrednika sa Narodnom strankom u pregovorima o izbornim uslovima zakazan za 5. maj.

 • Nastupićemo sa našim partnerima iz Udružene opozicije Srbije koji su bojkotovali izbore. Narodna stranka je vrlo rigorozna i za nas partneri mogu biti jedno stranke koje su bojkotovale prethodne izbore. Niko ko je izašao na prethodne izore i tako dao legitimitet režimu za parlament kakav imamo ne može biti partner Narodne stranke, rekao je Jeremić.

Predsednik Odbora Narodne stranke za sport, proslavljeni vaterpolista Danilo Ikodinović, rekao je da je njegov cilj vratiti sport u škole, kako deca ne bi morala da plaćaju članarinu od 5.000 dinara za treninge u sportskim klubovima.

 • Naš cilj je da deca čim krenu u osnovnu školu mogu da pohađaju sportske sekcije i da ne plaćaju članarine. U škole se moraju vratiti sport, sportske sekcije i obavezno fizičko vaspitanje. Zalažem se da se razvoj sporta odvija u tri pravca – školski, univerzitetski i rekreativni sport. Tako bi bilo omogućeno da se sportom bave svi koji to hoće, naveo je Ikodinović.

Potpredsednik odbora Narodne stranke za sport, bivši fudbalski reprezentativac Ognjen Koroman, rekao je da je u srpskim fudbalskim ligama namešteno i više od 80 odsto utakmica i da „u fudbalu vladaju bezakonje i anarghija“.

 • Neophodan je brutalan obračun sa korupcijom i kriminalom u fudbalu, promena čitavog nakaradnog sistema i odgovornost ljudi koji su napravili kriminalni klan u fudbalu i koji nameštaju utakmice, rekao je Koroman.

Koroman je naveo da Hrvatska postiže mnogo bolje rezultate u fudbalu jer ima bolji sistem i jer tamo fudbalski savez godinama vodi čuveni fudbaler Davor Šuker, dok je u Srbiji savez godinama vodio Slaviša Kokeza.      

Tagovi:

4 komentara

 1. Samo bez omrazenog Djilasa ima opozicija šansu. Beograd ne zaboravlja! Jedva se jednom otresao Djilasa, ponovna greška nije moguća.

  1. A otkud ti to znaš, da su ga se Beograd i Beograđani jedva otresli? Smenjen je 2013-te, prekomponovanjem vlasti, (slično kao i u Kragujevcu 2014-te), nalogom od Vučića direktno, jer nije mogao da mu oprosti 2008-mu! Đilas ovog puta, svakako ne bi trebalo da se kandiduje za Gradonačelnika Beograda, prvenstveno zbog ekstremno ružne slike, koju o njemu stvaraju pro-Vučićevi mediji. Ali ja, za razliku od tebe, pouzdano znam, jer dosta boravim u Beogradu, da je Đilas, u periodu dok je bio Gradonačelnik, bio kud i kamo popularniji, od sadašnjih, kako Radojičića, a posebno ovog nesretnog Vesića. Jedno je šta piše Informer i puštaju Pink i Studio Bot, a sasvim drugo, šta Beograđani stvarno misle, o tom periodu kad je Đilas bio Gradonačelnik. Ali ipak ne treba da se kandiduje i on je sigurno svestan toga, jer bi to sad samo nanelo štetu opoziciji!

  2. Đilas je bio najboilji gradonačelnik u poslednjih tridest godina. Beograđani to znaju. A to što mnogi podležu naprednjačkoj propagandi i pričaju Vučićevim jezikom je druga priča. To samo pokazuje da smo većinom priglup i neobrazovan narod podložan sugestiji. Po principu „sto puta izgovorena laž na kraju postaje istina“.

 2. Ako bi na sledecim izborima neko poznat i cenjen – kao na pr Novak Djokovic – pristao da se kandiduje, verovatno bi dobio dosta glasova. Nijedan Srbin u 21 veku nije tako blistavo i tako visoko nosio ime Srbije kao Novak. Ne samo pobedama, Novak je lovorike osvajao svojim fer-plejom, svojim humanim gestovima, svojim sarmantnim izjavama, svojim smislom za marketing i organizaciju. Gde bi nam bio kraj kad bi Novak pristao da vodi Beograd ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.