Za predsednicu Skupštine opštine Knić izabrana Svetlana Anđelić

naslov Politika

Odbornici Skupštine opštine Knić izabrali su danas većinom glasova Svetlanu Anđelić za predsednicu Skupštine opštine, sa liste „Aleksandar Vučić – Knić ne sme da stane“, koja je obavljala tu funkciju i u prethodnom mandatu.

Njena zamenica će biti Dragana Jovanović iz Socijalističke partije Srbije. Kako saznaje portal Glas Šumadije za njih je glasala većina odbornika, njih 17, a izjašnjavanje je bilo tajno.

Tu većinu, prema našim saznanjima, čini svih 14 odbornika liste oko SNS-a, dva odbornika SPS-a i jedan sa liste „Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma- Betula“.

Jednoglasno je, javnim glasanjem, izabrana sekretarka SO Knić Tatjana Buđevac.

U glasanju za funkcionere opštine nisu učestvovala dva odbornika Stranke slobode i pravde, jer nisu imali pravo odlučivanja budući da im nisu bili verifikovani mandati. To se očekuje na narednoj sednici SO Knić koja je zakazana po hitnom postupku.

U toku je pauza, posle koje će biti održana nova sednica Skupštine opštine.

Kako naš portal saznaje od opozicionih odbornika, Skupštna će se izjašnjavati o kandidaturi Srećka Ilića za predsednika opštine i njegovu zamenicu Tatjanu Nikolić, oboje sa liste „Aleksandar Vučić – Knić ne sme da stane“.

Trebalo bi da bude izabrano i petoro članova Opštinskog veća.

Kandidata za predsednika opštine će predložiti predsednica Skupštine opštine, a on zamenika i članove Veća, i svi se u „paketu“ biraju tajnim glasanjem.

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Knić, koja je prekinuta 23. januara, biće nastavljena u petak 2. februara u 10 časova, a zatim odmah održana i nova na kojoj će se birati organi Skupštine i Opštine, saznaje Glas Šumadije u opštinskoj upravi.

Podsetimo, na sednici pre osam dana potvđeni su mandati odbornika, ali nije izabrano opštinsko rukovodstvo budući da je „pao“ kvorum.

Odbornici liste „Aleksandar Vučić – Knić ne sme da stane“ su izašli iz sale i posle pauze se nisu se vratili na sednicu, te njen rad nije mogao da bude nastavljen.

Rajko Pantović, odbornik liste „Narodni pokret Srbije Knić – Miroslav Miki Aleksić“ je  rekao da je do toga došlo jer su pojedini odbornici SNS bili nezadovoljni zbog planirane podele funkcija u lokalnoj skupštini, a nije bila obezbeđena potrebna podrška odbornika SPS-a.

Informaciju koju su ranije preneli neki mediji da je u Kniću propalo formiranje vlasti zbog podela u koaliciji oko Srpske napredne stranke demantovao je za Radio-televiziju Kragujevac predsednik Privremenog organa opštine Knić, Srećko Ilić.

Pantović je rekao da, kako sada stvari stoje, SNS je obezbedila većinu za nastavak sednice u petak jer je “ izgladila odnose“ u svojim redovima, a imaće i podršku jednog socijaliste kome je ponudjeno mesto zamenika predsednika SO.

Naveo je međutim, da će se rasplet znati na samoj sednici, budući da je glasanje odbornika tajno.

On je rekao da je 2. februar po zakonu krajnji rok za formiranje opštinske vlasti.

Na decembarskim lokalnim izborima u Kniću lista „Aleksandar Vučić- Knić ne sme da stane“ ima 14 odborničkih mandata, a  liste „Knić protiv nasilja“ i „Narodni pokret Srbije Knić-Miroslav Miki Aleksić“ po tri odbornika.

Po dva mandata imaju liste „Ivica Dačić-premijer Srbije“ i grupa građana „Vi odlučujete – Knić bez rudnika“ i jedan mandat osvojila je lista „Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma- Betula“.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.