Zajedno za Kragujevac: Decenija prošla od kad su naprednjaci sprečili gradnju teniskih terena u Kragujevcu

Grad Politika

Pokret Zajedno za Kragujevac podseća da je prošlo 10 godina od kada je, tada opoziciona SNS na čelu sa Radomirom Nikolićem, protestima sprečila gradnju teniskih terena na prostoru Velikog parka.

Prenosimo saopštenje te političke organizacije:

Decenija je iza nas od kako je prethodni gradonačelnik Radomir Nikolić na čelu tada opozicione SNS, vodio proteste i na žalost Kragujevčana uspeo da Novak Đokovic odutane od gradnje teniske akademije Đokovic na prostoru Velikog parka.

Stigla je i zamena – izgrađen je  ,kreativni park, ,,donacija” Fondacije Dragice Nikolić, koji je to samo po nazivu. To se, na žalost, znalo i na početku, mada su na otvaranju svi morali da glume kako im je jasno o čemu se tu radi. Sada je car go, enorman prostor više od tri hektara zaposednut za četiri ljuljaške i dva tobogana, uz to nebezbedna. Sve ostalo je bez ikakve funkcije.

Ali i prostor van ,,kreativnog parka,, je dodatno devastiran: restoran “Koš” je prodat, ne radi i sada je već u potpunosti ruina; metalna skalamerija bina na bivšem rukometnom igralistu samo dodatno svedoči koliko je para potrošeno a da to ničemu ne služi.

Nažalost, od obećanja koje svake godine daje vlast da će biti rekonstruisani otvoreni Gradski bazeni takođe nema ništa. Priča se svela da funkcioniše samo ono što je prethodna vlast sagradila – zatvoreni bazen i sporstka hala ,”Goca Bogojević” ,delimično i rekonstruisano košarkaško igralište Koš.

Najava vlasti da će na tom  prostoru graditi mini halu za borilačke sportove dodatno čitav ovaj prostor obesmišljava .

Vreme je da se prekine sa neplanskom i nefunkcioalnom  izgradnjom objekata i da Kragujevac posle desetak godina nastavi sa gradnjom kapitalnih objekata od javnog značaja. pre svega za naše mlađe sugrađane.

 Zajedno za Kragujevac stoga predlaže  da se na prostoru koji zauzima ,,kreativni park,, i delu prostora ka asfatiranom platou, sagradi otvoreni biciklistički velodrom po svim pravilima svetske biciklističke federacije, koji bi omogućio kako profesionalne treninge i takmičenja, tako i rekreativne vožnje biciklom za čitave porodice, vožnje rolera, skejta… Velodrom bi bio betonske konstrukcije sa gledalištem po sredini staze između uzdignutih krivina što znači i lak za izvođenje. Kako su krivine na velodromu najmanje visine i do sedam metara to bi se prostor ispod staze iskoristio za izgradnju mini sportskih dvorana za borilačke sportove, poput karatea, rvanja, tekvonda… I tada bi Veliki park zaokružio svoju namenu tj postao bi centar sporta I razonade u gradu.

Prostor ravnina unutar velodroma leti bi bio korisćen za košarku, odbojku, kao dečije igralište. Zimi ovaj prostor bi bio ledeno igralište za klizanje, hokej, veličine koji ovaj grad zaslužuje a ne klizalište od celih 150 metara kvadratnih sa kojim se aktuelna vlast hvali, a koja je doživela totalni promašaj prošle zime.

Normalno je da ovakvi projekti traže i profesionalno upravljanje njima. Stoga predlažemo da se prekine sa jos jednim eksperimentom ove vlasti – privrednim sportskim  društvima gde su i sportisti i sportska borilišta u jednoj firmi, time i jedni drugi trpe.

Tagovi:

3 thoughts on “Zajedno za Kragujevac: Decenija prošla od kad su naprednjaci sprečili gradnju teniskih terena u Kragujevcu

  1. A tek što pored teniskih terena prave skejt park i još se hvale https://www.youtube.com/watch?v=Wj5xD6xGf-A Moje dete tu trenira tenis ! Ako pored postojećih terena stvarno naprave skejt park, biće velika buka 100% https://www.youtube.com/watch?v=Jo5wqE30BLI ! A ja ću odma da upišem dete u drugu tenisku školu ! Alo većniče tenis zahteva mir i tišinu ! Umesto da napravite još teniskih terena mešate babe i žabe ! Skejt park DA ! Ali ne u tom delu parka i to sa zidanom ogradom od 3m!

  2. Ae ne mlatite i recite istinu. Ne volim (dobro, mrzim) sns-ovce, ali svi znamo da ste tu hteli da napravite zgrade, jedan mali teren i lokale i da se svi lepo ogradite i omastite brkove. Napravili bi ruinčinu i betončine i taj deo ne bi ni na šta ličio. Sad odete gore i vidite hiljade i hiljade dece kako uživaju. Kad se predlagalo da taj projekat može, ali samo sa gornje strane stadiona čika Dače, gde je ledina i gde se skupljaju ljudi da rade svašta (svi znate šta), vi ste odbili ideju jel verovatno niste mogli da se ugradite.Tako da, još jednom, ne mlatite. Ko o čemu, baba o poštenju. Kragujevac bi procvetao bez političara

  3. Ajde ne lupajte gluposti.protest nije vodio Sns nego mi Vasaranci.nismo hteli da nam Srdjan Djokovic pravi zgrade u parkicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.