Žarko Trebješanin: Masakr u školi na Vračaru dokaz da hitno treba ukinuti rijaliti programe

Društvo
  • Masakr u osnovnoj školi je apsolutni dokaz da hitno treba ukinuti rijaliti programe, to je trovanje, ocenjuje psiholog Žarko Trebješanin nakon današnjih stravičnih scena i masovnog ubistva usred škole, u kojem je stradalo najmanje devet osoba – među kojima je većina đaka.
  • Nasilje u školi je dobilo jedan zaista ekstremni oblik, nešto što je do sada nezapamćeno i neviđeno. Do sada smo mislili to se dešava samo u Americi, da neko uzme i pobije toliko ljudi, mislili smo da kod nas to ne može da bude. To se, ipak, desilo i reč je o zabrinjavajućoj društvenoj i socijalno-psihološkoj pojavi koja dobija čudovišni oblik, smatra Trebješanin u izjavi za Nova.rs.

On ističe da je za ovakva jeziva dešavanja krivac celokupna atmosfera u društvu, od rijaliti programa, preko skupštine u kojoj se takođe neguje nasilje.

  • Svedoci smo toga da ovo što se dešava, rijaliti programi koji su po ceo dan na televizijama sa nacionalnih televizija. Ako ne znate šta se tamo dešava, vi nemate o čemu da pričate sa vršnjacima. To ima strašan uticaj. Stvara se atmosfera da je nasilje dopušteno i junaci su oni koji se tako obračunavaju. Vi vidite da su oni zvezde, Klristijan Golubović može čak da ulazi u školu, zapaža Trebješanin.

On skreće pažnju na to hitno mora da reaguje ceo sistem od vrtića do centara za socijalni rad.

Psiholog ističe i da često grešimo kada smatramo da počinioci ovakvog zločina potiču isključivo iz razorenih i problematičnih porodica.

  • To je uzrast kada roditelji i porodica polako gube uticaj, navodi Trebješanin.
Piše: Nova.rs
Fotografija: Milica Vučković, FoNet
Tagovi:

3 thoughts on “Žarko Trebješanin: Masakr u školi na Vračaru dokaz da hitno treba ukinuti rijaliti programe

  1. Hitno!Hitno!Hitno!Momentalno zabraniti emitovanje svih rialiti programa na teritoriji R.Srbije. Ovo je samo posledicno stanje dugogodisnjeg prikazivanja nasilja na tv stanicama sa nacionalnom frekvencijom. SOS! POMOZITE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.