Zdravko Ponoš: Neprihvatljivi su razgovori o izbornim uslovima za već raspisane izbore za koje je vlast već ušla u kampanju

naslov Politika

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da nakon što je vlast raspisala izbore za 2. jun i krenula u kampanju nema više smisla razgovarati o uslovima za tako raspisane izbore „jer to i nisu izbori“.

  • Predsednik države gostujući na Informer televiziji i u brutalnoj funkcionerskoj kampanji za te takozvane izbore 2. juna pljuje opoziciju i veliča sebe, dok predsednica Skupštine Ana Brnabić poziva opoziciju da nastave razgovore o izbornim uslovima. Rapisali su izbore i krenuli u kampanju pa zovu opoziciju na razgovore i svesno prenebregavaju prvu preporuku ODIHR-a po kojoj dovoljno pre narednih izbora moraju da se pokrenu neophodne zakonske izmene, rekao je Ponoš na osnivačkoj skupštini OO SRCE Čukarica.
  • Ako se odmah krene sa primenom preporuka ODIHR-a, moguće je do na jesen da se poprave izborni uslovi i organizuju zajedno ponovlljeni beogradski i preostali kokalni izbori. Formalni preduslov je da Skupština izglasa leks specijalis koji to omogućava, a opozicija je na to spremna, obasnio je Ponoš.

On je istakao da je odnos prema izbornoj krađi jedna od stvari koja pokazuje ko je zapravo opozicija režimu.

  • Koalicija Srbija protiv nasilja je format koji se pokazao kao uspešan na decembarskim izborima i u borbi protiv izborne krađe. To je format sa koijm treba nastaviti i širiti ga sa istinskom opozicijom, dodao je Ponoš.

Ponoš je osudio napad na članove Stranke slobode i pravde u Novom Sadu rekavši da je to pokazatelj da vlast ne želi da izvuče zemlju iz krize već je gura u sukobe.

  • Brutalno su pretukli članove SSP-a koji su delili letke. O kakvim uslovima oni govore ako fizički nasrnu na lekara i poslanicu koji su delili je flajere?

Ponoš je istakao da se vlast trudi da „prekrije ulazak Kosova u Savet Evrope na koji je Vučić dao pristanak prihvatajući Briselski i Ohridski sporazum. Sada treba to da njegovi glasači progutaju. Njegovi višečasovni rijalitiu televizijski nastupi  služe za odvlačenje pažnje sa njegove odgovornosti“.

Povodom formiranja državnog tima koji treba da zaustavi ulazak Kosova u Savet Evrope Ponoš je istakao da je Vučić delegirao tim da glumi hitno zaustavljanje nečega što je odavno dogovorio.

  • U taj tim je stavio Tomislava Momirovića koga je iskustvo u hotelijerstvu kvalifikovalo da se bavi Kosovom, za razliku od Radoičića koji se preko rešavanja Kosova kvalifikovao za hotelijerstvo. To pokazuje kako Vučić gleda na KiM.

Ponoš se osvrnuo i na podizanje tenzija oko Republike Srpske.

  • Vučić i Dodik objašnjavaju kako je Srska ugrožena zato što su nečijim unucima, maloletnoj deci, blokirani računi. Sve to dok udovice poginulih u borbi za Srpsku nemaju novaca ni sveću da zapale.  Republika Srpska je stvorena u borbi u kojoj su mnogi dali živote, a sada se Vučić i Dodik njome poigravaju vodeći neodgovornu politiku.

Za predsednicu OO Čukarica izabrana je Konstantina Peterska Filipović, doktor stomatologije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.