Zdravko Ponoš: Noćno bdenje u trenerkama ne pomaže Srbima na KiM

Politika

Zdravko Ponoš bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije a danas lider pokreta “ SRCE“ rekao je za list Danas da bi povratak naših snaga na KiM bila sjajna vest

  • To bi značilo da se veštim i mudrim pregovorima stiglo do te mogućnosti, da je naša međunarodna pozicija superiorna u odnosu na prištinsku.

Ponoš takođe smatra da je pokretanje ove teme u stvari jeftina propaganda i manipulisanje strahom.

  • Priča o povratku naših snaga bezbednosti zbog aktuelnog ugrožavanja bezbednosti Srba na KiM, znajući da od toga nema ništa je neodgovorno i nečasno prema našem narodu na Kosovu, pojasnio je.

Komentarišući ponašanje predstavnika vlasti u ovoj situaciji Ponoš kaže

  • Noćno bdenje u trenerkama predsednika, ministra i Načelnika generalštaba uz fotoreportera teško da će učinitu život Srba na KiM bezbednijim, kaže Ponoš i dodaje:
  • Zaoštravanje situacije na terenu kao pedigre za potpisivanje nepopularnih sporazuma je neodgovorna igra s vatrom. I Milošević je smatrao da vlast može da sačuva ako Kosovo izgubi u ograničenom ratu. Tu cenu je bio je spreman da plati tuđim glavama i razaranjem zemlje.

O trenutnom stanju na KiM kaže:

  • Kad je SNS zaposeo Srbiju, na severu kiM su funkcionisale institucije republike Srbije. Danas imamo etnički čiste albanske policijske snage koje demonstriraju silu na severu. Toliko nam je SNS sačuvao Kosovo.

Ponoš kaže i da znamo kako smo završili, kada je reč o ratnim sukobima u prošlosti:

  • Nadam se da smo nešto naučili. To što su danas na stolu još nepopularniji sporazumi, odgovorni su isti oni koji su nas dogurali do rata 99, a danas do ove situacije. U prošlosti znamo kako smo završili.
Tagovi:

2 thoughts on “Zdravko Ponoš: Noćno bdenje u trenerkama ne pomaže Srbima na KiM

  1. Pozicija Srbije u pregovorima sve slabija, institucije Srbije u južnoj pokrajini se permanentno gase a narod koji tamo živi nužno se sve više oslanja i priznaje vlast Prištine. Uostalom i Srbija je faktički priznaje ali ne želi da prizna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.