Pokret SRCE održao svoju prvu Izbornu skupštinu, Ponoš izglasan za predsednika Pokreta

Grad

Pokret Srbija Centar (SRCE) je danas, 04. decembra 2022, održao svoju prvu Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano rukovodstvo Pokreta i usvojen Program. 

Kako se navodi u saopštenju, Pokret SRCE se pozicionirao u centru političkog spektra i zalaže se za produktivniju saradnju opozicije.

Na svečanom delu Skupštine Pokreta SRCE prisustvovali su čelnici prodemokratske opozicije i ugledni naučnici i stručnjaci.

Za predsednika Pokreta SRCE izabran je Zdravko Ponoš, njegov osnivač, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i drugoplasirani kandidat na ovogodišnjim predsedničkim izborima.

Za potpredsednike Pokreta izabrani su: dr Mihailo Brkić, ekonomista i bivši ambasador, dr Dijana Vukomanović, politikolog i bivša narodna poslanica, prof. dr Slobodan Cvejić, sociolog i bivši član REM, prof. dr Duško Lopandić, bivši ambasador i dr Bojan Dimitrijević, istoričar.

Među kandidatima za članove predsedništva Pokreta su prof. dr Dragan Delić infektolog, dr Tijana Perić, pravnik, Nikola Lazić, dr stomatologije, Verica Milanović, pravnik i Boško Šindić, profesor filozofije.

Za predsednika Izvršnog odbora kandidovan je Stefan Stančić, a za sekretara Pokreta advokat Stefan Janjić.

POKRET Srbija centar – SRCE osnovan je krajem juna ove godine. U međuvremenu je uspostavljena infrastruktura Pokreta u raznim gradovima Srbije u formi inicijativnih odbora, koji su pokrenuli akciju predstavljanja Pokreta građanima na štandovima.

Takođe su formirani stručni – resorni timovi Pokreta u oblastima: spoljna politika, zdravstvo, ekonomija, prosveta, energetika, bezbednost i odbrana, poljoprivreda i dr. Rezultat rada stručnih timova prezentiran je u okviru novousvojenog Programa pokreta koji sadrži koncept javnih politika u 22 tematske celine: ekonomije, energetike, obrazovne, zdravstvene i socijalne politike, oblasti kulture, medija, sporta, demokratije i vladavine prava, lustracije i antikorupcije, spoljne politike, Kosova i Metohije, dijaspore, bezbednosti i odbrane i drugo.

U izradi ovog Programa učestvovali su članovi pokreta, ali i spoljni saradnici, stručnjaci iz zemlje i iz dijaspore, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.