Zdravko Ponoš: Opozicija podigla tepih ispod kojeg je režim sakrio izbornu krađu

naslov Politika

Predsednik stranke Srbija centar general Zdravko Ponoš izjavio je da će borba opozicije protiv izborne krađe nastaviti da se vidi na sva tri fronta – na ulici, u institucijama i na međunarodnom nivou.

  • Diskusija koja se vodila u Evropskom parlamentu je dobar znak iako ima i razloga za osećaj sramote jer se radi o našoj zemlji. Pod tepihom imamo mnogo smeća i opozicija je morala da podigne taj tepih. Koliko god nam bilo neprijatno što je Srbija na stubu srama zbog izborne krađe, to je put izlečenja, rekao je Ponoš u emisiji Pokreni se na Novoj S.

On je dodao da se odnos Evrope prema vlastima u Srbiji promenio.

  • Vučić ima razloga za zabrinutost. On ni u Davosu nije bio omiljeni gost već je učestovao na nekom panelu koji je bio prilično efemeran. Nije bio zvezda u Davosu, već neželjeni rođak sa sela.

Ponoš se osvrnuo i na kritike koje dolaze iz Namačke prema Aleksandru Vučiću zbog napada na posmatračku misiju Crta.

  • To što je u Berlinu posvećena pažnja tom pitanju odnosa prema Crti je dosta značajno jer pokazuje da Evropa počinje da shvata da je Vučićevo zalaganje za evropski put farsa, kazao je Ponoš.

On je istakao da ne očekuje da će Ustavni sud reagovati na žalbe koalicije Srbija protiv nasilja na izbornu krađu i nepravilnosti.

  • Pokazalo se da je Ustavni sud godinama u zimskog snu. Ali mi kucanjem na vrata institucija pokazujemo da one ne funkcionišu. Da bismo stigli do Strazbura moramo najpre iscrpeti sve mogućnosti koje daje domaći pravosudni sistem.

Povodom najave ukidanja dinara na KiM, Ponoš je rekao da to nije iznenađujuće ali jeste zabrinjavajuće.

  • Zar je bilo neočekivano da nakon što su sve dali predaju i dinar? Gubimo još jedno simbolično prisustvo srpske države na KiM. To je posledica toga kako su vođeni pregovori sve ovo vreme, zaključio je Ponoš.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.