Zdravko Ponoš: Prokockana prilika da se režim smeni već sledeće godine

naslov Politika

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da je odlukom nekih opozicionih stranaka da izađu na izbore 2. juna „prokockana velika prilika da stvari u Srbiji krenu da se menjaju“.

  • Da smo zajedno nastavili borbu, već najesen bismo imali lokalne izbore u mnogo regularnijim uslovima, a na proleće sledeće godine i vanredne parlamentarne i mogućnost da SNS-u vidimo leđa. Ovako je borba za izborne uslove ozbiljno oštećena na duže staze. Rezultat izlaska dela opozicije će biti nekoliko manadata, a to neće promeniti stvari nu Beogradu ni u Srbiji, rekao je Ponoš u Danu uživo na N1.

Ponoš je rekao da stranka Srbija centar ne poziva građane nego stranke da ne izlaze na neregularne izbore i tako režimu daju legitimitet.

  • To što su se oni iz opozicije koji izlaze na beogradske izbore sad zapetljali u procedure, a režim im pravi ustupke, pokazuje koliko je režimu stalo da na tim nazovi izborima ima neke opozicije koja im daje legitimite i da smo bili u pravu tvrdeći da imamo snage da nateramo vlast na suštinski bolje uslove ako ostanemo zajedno i uporni.

Prema rečima generala Ponoša opozicija se može podeliti na tvrdoglavu, kobajagi opoziciju i saradljivu.

  • Tvrdoglavoj pripadamo mi koji smo odlučili da na štetu interesa svojih organizacija ne izađemo na izbore koji to nisu, ali je to je dugoročno dobro za građane Srbije. Kobajagi opozicija služi Vučiću. To su lažne liste koje su skupile potpise i pre raspisivanja izbora. U treću grupu spadaju oni koji su sa nama vodili borbu za izborne uslove i onda odlučili da budu konstruktivna opozicija i da izađu na neregularne izbore.

Ponoš je komentarisao i poziv Save Manojlovića opoziciji koja ne učestvuje na beogradskim izborima 2. juna da se pridruži pokretu Kreni promeni u blokadi tih izbora.

  • Šarmantno je da nas Manojlović zove u blokadu za koju usput kaže da će tek da se odluči da li da krene u nju ili ipak na izbore, a uzgred zagleda u novčanik parlamentarne opozicije koja ima regularne i transparentne prihode na osnovu osvojenih mandata na republičkim izborima, za razliku od Manojlovićevog pokreta koji se finansira na neke druge načine.

Ponoš je dodao i da „nema razumevanje za one koji krenu da rešavaju probleme drugih ljudi kako bi konačno bili u stanju da reše svoje, umesto da nakon što završe neku školu, steknu zanimanje, budu uspešni u svom poslu, srede svoj život pa se tek onda kandiduju da urade nešto za širu zajednicu“.

Govoreći o poklanjanju kompleksa Generalštaba Trampovom zetu Ponoš je istakao da je groteskno da režim tvrdi da je to postupak revitalizacije.

  • Oni hoće da revitalizuju nešto što nije uništeno, a to je zgrada starog Generalštaba. Takođe, ponašaju se kao da je moguće revitalizovati izgubljene živote na tom mestu. Radi se o netransparentnoj krađi porodičnog nakita. Vučić se potrudio da Trampu u prethodnoj kampanji pomogne tako što mu je dao izraelsko priznanje Kosova, a sada mu daje kompleks Generalštaba, zaključio je Ponoš.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.