Zdravko Ponoš: Revanšizam nije ništa u poređenju sa onim što vlast radi Narodnoj stranci

Politika

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da revanšizam zasnovan na zakonu i pravnim normama za koji se ta stranka zalaže „nije ništa“ u poređenju sa onim što Narodnoj stranci rade vlast i SNS, koji ne prezaju ni od čega i neprekidno pokazuju da su „spremni na sve“.

  • Režim je prethodnih dana pokrenuo kampanju laži protiv Narodne stranke i njenog predsednika Vuka Jeremića u kojoj nas povezuju sa Zoranom Vučkovićem, uhapšenim zbog sumnje da je oštetio rudnik Resavica. Jako ih je zabolelo to što javnosti ukazujemo kako vlast SNS korupcionaškom šemom, preko kompanije ’Milenijum tim’, isisava pare iz budžeta i odgovorili su kampanjom protiv Narodne stranke, rekao je Ponoš na izbornoj skupštini Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac.
  • Sve što se pojavilo o navodnoj povezanosti Vučkovića sa Jeremićem i Narodnom strankom nema apsolutno nikakve veze sa istinom. Kako bi neko ko je vezan za Narodnu stranku mogao da bude direktor tamo? Vučković je bio član DSS-a, verovatno je još uvek, a jasno je da je direktor mogao da bude samo neko ko je član ’režimske opozicije’, rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da će tabloidi i mediji pod kontrolom vlasti izgubiti sporove po tužbama koje će Narodna stranka podneti protiv njih, platiće male novčane kazne i „nastaviće da lažu, ali bi razmislili da li da objave očigledne laži“ kada bi kazne bile primerene prihodima i profitu koji ostvaruju zahvaljujući takvim objavama.

Potpredsednik Narodne stranke je, povodom narednih izbora, istakao da ne bi trebalo potcenjivati protivnika, jer to što elitu SNS-a i vlasti čine ljudi koji „nisu mnogo obrazovani niti opterećeni moralom i etikom“ njih ne čini lakšim protivnikom, nego težim.

  • Neće ni ubuduće prezati ni od čega, kao što ni do sada nisu, dodao je Ponoš.  

Ponoš je rekao da Narodna stranka garantuje da će nakon promene vlasti penzionerima biti vraćene „otete penzije“, jer „Narodna stranka drži reč i ima detaljan plan kako da to sprovede“.

Ponoš, koji je i poverenik Narodne stranke za Beograd, rekao je da opozicija ima najveće šanse da pobedi u glavnom gradu, i dodao da će Narodna stranka nastaviti da sarađuje sa drugim opozicionim strankama.

  • Ni do sada nismo nikome davali povod da prema nama bude nekorektan, nego smo mi bili uzdržani i tako bi trebalo i da nastavimo kako bismo bili stožer okupljanja prave opozicije, rekao je Ponoš.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić rekao je da Narodna stranka „obećava SNS-u, SPS-u i SRS-u da će im po promeni vlasti na osnovu zakona biti zabranjen rad“, tako da se ti ljudi, koji su „uništili Srbiju“, više nikada ne vrate na vlast.

Gajić je naveo da SNS „na prvi pogled deluje mnogo jače od svoje stvarne snage“ i da je „i te kako moguće pobediti“ stranku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali da je za to potrebno mnogo teškog i ozbiljnog rada.

Za predsednika Opštinskog odbora Narodne stranke Voždovac izabran je profesor filozofije Boško Šindić.   

Fotografija: Narodna stranka  

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.