Zdravko Ponoš: Režim u decembru nije pokrao dovoljno, sada bi da mu opozicija statira u uspešnijoj krađi

naslov Politika

Predsednik stranke Srbija centar, general Zdravko Ponoš izjavio je, povodom poziva Ane Brnabić na dijalog, da nema smisla razgovarati o preporukama ODIHR-a koje nemaju veze sa izbornom krađom ako se preskaču one koje imaju.

  • Upadljivo je preskočena, a usput i preformulisana od strane gospođe Brnabić prva preporuka ODIHR-a koja kaže da pre ulaska u naredne izbore treba pokrenuti neophodne zakonske izmene. Umesto toga oni su rapisali izbore, predali listu i krenuli u kampanju, pa bi da pričamo o drugim stvarima, rekao je Ponoš u Markeru na televiziji Insajder.

On je objasnio da najvažnije preporke ODIHR-a ne mogu da se primene za nekoliko nedelja, odnosno do 2. juna, čak i kad bi se u to krenulo, zbog čega je predlog opozicije da se izbori pomere na jesen.

  • Iz našeg ugla izbori se ponavljaju jer su pokradeni i otkriveni su u toj krađi. Njihov razlog za ponavljanje izbora je to što nisu pokrali dovoljno. Od opozicije se sada traži da statira u unapred pokradenim izborima kako bi režim ovaj put pokrao dovoljno da formira vlast u Beogradu, a opozicija mu dala legitimitet, rekao je Ponoš.
  • Velika je odgovornost pozvati ljude da ne izađu na izbore, ali je mnogo veća odgovornost ako ih pozovemo da izađu na izbore znajući da će njihov glas biti ukraden..

Prema njegovim rečima opozicija treba da igra toliko tvrdo da „delegitimizuje takve izbore na kojima nema opozicije“.

  • Izbori na kojima ne učestvuje opozicija nisu izbori. Vlast koja se formira posle takvih izbora ne može da izdrži duže od nekoliko meseci. Vučić bi morao da ponovi te izbore do kraja godine. Ne samo beogradski, već i svi lokalni, rekao je Ponoš i naglasio da je važno da opozicija donosi zajedničke odluke o izbornim temama.

Odgovarajći na pitanje o poseti predsednika Vučića Francuskoj Ponoš je istakao da je neprihvatljivo „udvorničko ponašanje“.

  • Vučić je došao da pazari robu za najmanje tri milijarde evra, a zahvaljuje se Makronu što ovaj hoće da ga sasluša. U isto vreme Makron mu uvrće uši na konferenciji za medije prozivajući ga za Banjsku. Na sve to Vučić se pred domaćom javnošću hvali kako će imati posebne razgovore sa Makronom u četiri oka posle večere.

Povodom najavljene kupovine 12 borbenih „rafal“ aviona koju je Aleksandar Vučić dogovorio sa Emanuelom Makronom, Ponoš je rekao da su Srbiji potrebni borbeni avioni, ali da ostaju nejsanoće oko rokova i transparentnosti tog posla.

  • Neverovatno da je Vučić kao šef države u isti paket spakovao borbene avione, upravljanje metroom i otpadom, nuklearnu elektranu i prodavnicu Luj Viton u Beoradu na vodi. Ponašanje koje kombinuje neznanje i neodgovornost može da se nazove šarlatanskim, zaključio je Ponoš.
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.