Zdravko Ponoš: U Srbiji nema izbora ako na njima ne učestvuju Srbija protiv nasilja i koalcijia NADA.

naslov Politika

Predsednik Srbija centra general Zdravko Ponoš izjavio je da je odluka da Miloš Vučević bude mandatar za sastav Vlade Srbije rezultat unutrašnjih borbi SNS-a i da njega „malo šta kvalifikuje za tu funkciju“.

  • Dok je bio gradonačelnik Novog Sada to je bio period korupcije i kriminalizacije tog grada. Nakon Beograda, organizovani kriminal je najrazgranatiji tamo jer je povezan sa lokalnom vlašću. Jedina njegova preporuka je lojalnost i bespogovornost Vučiću jer on traži takve saradnike, rekao je Ponoš na osnivačkoj skupštini Gradskog odbora Srbija centra u Paraćinu.

On je istakao da vlast rešava Kosovo i Metohiju na način da je „bolje da nisu ništa dirali“

  • Naravno, i pre njih je bilo loših poteza, ali sve je bilo bolje do 2012. Ova vlast nije spremna da plati političku cenu, a napravila je najveću političku štetu.

Ponoš je objasnio da je situacija na Kosovu i Metohiji rezultat dogovora Aleksandra Vučića, a ne samo pritisaka.

  • Prema sporazumima koje je Vučić postigao sa Kurtijem Kosovo ulazi u međunarodne organizacije, pa i Savet Evrope. To ne prolazi neprimećeno kao što je ulazak u Olimpijski komitet, ovo sad smeta i njegovim glasačima. Jedino što mu je preostalo je da kaže da je prevaren i skreće pažnju na druge teme. Juče je digao migove za neki balon nad Valjevom, a danas se slika sa vojskom kako bi skrenuo pažnju. U istoriju će ući da je on taj koji je predao Kosovo i dozvolio članstvo u Savet Evrope. Kao i sve što je radio oko Banjske, crnogorskih klanova i sl. biće javno“.

Govoreći o ponavljanju beogradskih izbora Ponoš je podsetio da su oni rezultat pritiska građana i opozicije na vlast da prizna izbornu krađu.

  • Nije najvažniji datum već uslovni. Može da se donese zakon koji će omogućiti da se izbori održe nakon 2. juna, a najvažnije je da se promene izborni uslovi. Za početak bi RTS morao da radi ono što treba da radi, a da ostale privatne TV stanice sa nacionalnom frekvencijom bar ne rade ono što ne bi smele da rade. To može da se postigne za nekoliko meseci.

Ponoš je ponovio da opozicija neće izaći na izbore ako se uslovi ne poprave.

  • U Srbiji nema izbora ako na njima ne učestvuju Srbija protiv nasilja i koalcijia NADA. Ta opcija da na izbore idemo kao ovce na klanje je neprihvatljiva. Video je svet šta se desilo. Ne može tek tako da prođe krađa, ali naravno da nam oni neće završiti posao, već mi. I to ide korak po korak. Kroz parlament, medijske nastupe, rad na terenu, pa i kroz građansku neposlušnost ako bude neophodno, rekao je Ponoš.

Fotografija: FB Srbija centar

Za predsednika GrO SRCE Paraćin izabran je prof. dr Predrag Jašović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.